Türkiye’nin Megastarı Tarkan yaklaşık 10 yıllık konser orucunu, 9 Eylül 2022’de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlamaları kapsamında İzmir Gündoğdu Meydanı’nda bozdu. "Yolla" ile başladı Tarkan konserine, "Kır zincirlerini" ile devam etti. Ve finali "Geççek" ile yaptı. Özel tercih edilmiş gibi görünen şarkı akışı orada bulunanlar açısından hem ziyadesiyle beklentiyi karşıladı hem de Tarkan’a olan hayranlığı biraz daha arttırdı.

“Yolla” şarkısında “Bi de baktım ki o da ne, sürü sürü bir sürü çile” derken, “İçime içime ata ata pat diye patlıyacam valla” derken, her kelimesiyle bir aşka yazılmış olmasına rağmen “kır zincirlerini” şarkısında “Geriye sayım başladı, Ayrılık anı çok yakın” derken ya da “Ay” şarkısında “ay, kahroldum, Düşe kalka peşinde maskara oldum” derken, “Kış Güneşi” şarkısında “Artık çok geç, yalvarma/Dönüş yok o yıllara/Bil ki sana bu son veda” derken sanki yılların şarkılarıyla ardarda süblimene mesaj veriyordu.

İzmir Marşı okunduğu sırada sahneye müdahale edilmesi bile sonucu değiştirmedi.

“Hepsi Senin mi?” şarkısında “Oynama şıkıdım şıkıdım/Ah yanar döner, a-acayipsin/Ne deli ne de divaneyim/Biliyorum sonunu/Sanma uğruna viraneyim/Beğenmedim oyununu” diyen Tarkan, Ata’ya saygı introsunun ardından seslendirdiği “Unutmamalı” şarkısında ise “Hatırlamalı, sevgiyle anmalı, Ümitlerle yarınları hoş tutmalı, ayırmamalı” diyerek alkış topladı. “Kuzu kuzu” şarkısında “İnan bu defa/Anladım durumu tövbeler ettim” , Şımarık şarkısında “Seni gidi fındıkkıran/Yılanı deliğinden çıkaran/Kaderim, püsküllü belam/Yakalarsam, muah” diyerek coşturdu.

"Dudu" şarkısını seslendirdiği sırada “Biz böyle bilir böyle yaşarız” ve “Ata ata dertleri hep içime attım/İnsan gibi yaşamak benim de hakkım/İçimdeki zemberek kırıldı artık/Tamiri mümkün değilse işte o gün yandık/Her gün yağmur yağabilir, insan hata yapabilir/Birbirimize tutunursak belki güneş doğabilir” sözleriyle Tarkan’ın şarkıları herkes için hiç olmadığı kadar politik bir anlam çağrıştırdı.

Gül döktüm yollarına şarkısında “Gel gündüzle gece olalım/Gel gökyüzünde yıldız olalım/Seninle mutlu yarınlara koşalım/Gel beraber mesut olalım” diyerek çağrıda bulunan Tarkan, Asık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” türküsünü de yorumladı.

“Azı karar çoğu zarar diyenler/Niye çok alırlar hep az verirler”, “verme akıl verme/vereceksen huzur ver” sözlerinin yer aldığı “Verme” şarkısından sonra yaptığı konuşmada “En çok ihtiyacımız olan o galiba, değil mi? Huzur. Birlik olmak. Bir bütün olmak. Birbirimize kenetlenmek. Barış içinde, huzur içinde yaşamak. İnşallah” dedi.

“Heyy, hey gidi günler hey/Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi hatırla/Heyy, hey gidi günler heyy/Ne çabuk attın o günlerin pabucunu dama/Ayda yılda bir olsa da muhakkak ara/Azıcık zamanından ayır da/Öldün mü? kaldın mı? diye sor ara sıra” sözlerinin yer aldığı “Adımı kalbine yaz” şarkısından sonra seslendirdiği “Öp” şarkısında “Bu yeni ben de kim aynada bakıştığım?/Bu yeni ben ben miyim kendimle tanıştığım?/Dünümle bugünüm can ciğer kuzu sarması/Geç oldu temiz oldu geçmişimin karması” sözleriyle yenilik çağrısı yaptı.

Son şarkı diyerek seslendirdiği “Gitçek, gitçek geldiği gibi gitçek/Her şeyin sonu var bu çile de bitçek/Oh, oh zilleri takıp oynıycaz o zaman/O çiçekten günler çok yakın inan/Çok uzattın vallahi bıktık/Bi durmadın vermedin ki aman/Hadi yeter artık fena bunaldık/Düş babam artık düş yakamızdan” sözlerinin yer aldığı Geççek şarkısından sonra “Sevgili İzmir, İzmir’in kurtuluşunun 100.yılı tekrar kutlu olsun. Atamızı saygı ile anıyoruz. Her zaman kalbimizde o. Yürüyoruz izinde. Şaşmayız bu yoldan” diyerek sahneden çekilen Tarkan yoğun istek üzerine BİS yaparak sahneye döndü ve tekrar Öp şarkısını okudu.

Tarkan muhteşem konserinin sonunda yaptığı final konuşmasında ise “Canlarım, kendinize iyi bakın. Sağlıcakla kalın, hep böyle kalın. Böyle neşe içinde, sevinç içinde, coşku içinde… Her şeyi kafaya takmayın. Üç günlük dünya, gördünüz, sahnem yıkıldı. Hayat bu, ne olacağı hiç belli olmuyor. Pamuk ipliğinde bir hayat. O yüzden her anın değerini bilmek lazım. Her günü son günümüzmüş gibi yaşamak lazım. Birbirimiz sevmemiz lazım. Kırmamamız lazım. Birlik olmamız lazım. Barış içinde, huzur içinde yaşamamız lazım. Biz öyle bir milletiz, onu bir daha yakalamamız lazım” ifadelerini kullandı.

Tarkan, İzmir konserinden aldığı parayı, gençler için Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na, kadınlar için Mor Çatı Vakfı’na ve yaşlılar için Darüşşafaka’ya bağışladı.