Gazetecilerin haberlerinde yorum yapmaması, köşe yazısı ve makalelerinde yorum yapması benim de kabul ettiğim etik kurallardandır.

Bu haftaki köşe yazımda ise yerel ve ulusal haberlerden derlediğim başlıkları net bir şekilde işleyip burada da yorumu okurlarımıza bırakmaya karar verdim.

Bakalım, siz uyurken neler olmuş?

FESTİVALİN POLEMİĞİ

Bağbozumu Şenliği bu sene festival gibi günlere yayılarak kutlandı. Urla çiftçileri Urla Cumhuriyet Meydanı’nda ürettikleri ürünleri sattı. Ürünlerin pahalılığı sosyal medya platformlarına taşındı. Yorumlar “beğenmeyen Urla’dan gitsin”e vardı. Urlalılar ilgililerin ilgisizliğinden yakındı.

EMNİYETTE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Urla Emniyet Müdürlüğü’nde terfi alan Müdür Zeynep Erdoğan Balçova Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. İzmir İl Asayiş Şube Müdürü İsmail Duman, Urla Emniyet Müdürü oldu. Müdürlere yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

SAYRA VE ÇINAR’IN İSMİ SEYİR TEPESİNDE

Altıntaş Mahallesi 544 Konutlar mevkii Cemre Sokak’ta atıl halde kalmış seyir tepesi, Urla Belediyesi ekiplerince çocuk parkı olarak düzenlendi. Parka 30 Ekim 2020 İzmir depreminde hayatını kaybeden ikiz kardeşler Sayra ve Çınar’ın ismi verildi.

OYUKLAR FİRARDA

Urla Barbaros Köyü’nün tematik festivali olan Oyuk Festivali’ne bu sene katılımın olduğu kadar oyukların da azlığı dikkat çekti. Gözler önceki yıllarda konukları karşılamak için yol kenarlarından damlara, çatılara çıkan oyukları ve konukları aradı.

KIRAATHANE GEZEN HAKİM POLEMİĞİ

Urla kıraathanelerinde hakim olduğunu iddia eden biri, FETÖ Terör Örgütü üyeliği iddiasıyla görevden uzaklaştırılan ve hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Burak Oğuz’un Yargıtay’daki dosyasının Ekim ayında bozulacağını, Oğuz’un Kasım ayında göreve başlayacağını ileri sürmüş. Hakimler de bu işe girdiyse artık… Hayrolsun.

"DOMATESİN FİYATI 50 LİRAYI BULABİLİR" İDDİASI

Sera Üreticileri Birliği Başkanı Müslüm Yanmaz; "Enerji maliyeti yüzde 238, gübre maliyeti yüzde 250 arttı. Kış ayları geldiğinde domates fiyatları yüzünden herkes ayağa kalkacak. Domates fiyatı 50 TL olacak". (BloombergHT)

İCRA BORÇLARI SİLİNECEK İDDİASI

6 milyona yakın vatandaşın 2 bin liranın altındaki icralık borcu tasfiye edilecek. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstlenecek. (Ntv)

KÖPRÜ PARA YUTTU

6 yılda 89 milyon aracın geçmesi gereken Osmangazi Köprüsü’nden sadece 55 milyon araç geçti. Aradaki fark nedeniyle devlet yüklenici firmalara tam 1 milyar 275 milyon dolar ödedi. Köprünün toplam maliyeti 1 milyar 418 milyon dolar ve 13 yıl daha garanti ödenecek. (Birgün)

TÜRK TİPİ POLEMİK

İmam, Cem Yılmaz'a hakaret etti; , Şahan, Yılmaz'ı destekledi; Melih Gökçek gaza geldi.

Gerici açıklamalarıyla tartışma yaratan,  daha önce de Sezen Aksu’yu hedef alan imam Halil Konakçı’nın iki yıl önceki bir videosu yeniden gündemde.

Kendisine soytarı denilen videoya yanıt veren Cem Yılmaz: "2023'te 50 yaşındayım. İlgilenmiyorum" dedi.

Yılmaz'a destek verip festival iptallerini de eleştiren komedyen Şahan Gökbakar tweet attı:  "Yaptığım mizah helal sertifikalıdır. Gönül rahatlığıyla gülebilirsiniz, imandan çıkarma olmaz"

Konuyla ilgisi olmayan Melih Gökçek yine gaza gelip, tehditler savurdu:  Birisi dayanamaz ağzını gözünü dağıtır. Haddini bil...