Ülkece en derin acıların yaşandığı bu günlerde Türkiye ve Urla gündemini meşgul eden yardım TIR’ına siyasi parti pankartı asılması iddiasının aslında Urla ile bir ilgisi yok.

Şöyle ki;

Güvenilir bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre; yardım malzemelerini taşıyan TIR, afetin ilk günü AK Parti İl Başkanlığı’na tahsis edilmiş.

Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi’nin yardım kampanyasına gösterilen yoğun ilgi karşısında AK Parti İl Başkanlığı’na “biz yardım topladık, onu götürmek için bu TIR’ı kullanacağız” denilerek geri alınmış.

Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç’a da TIR’ın malzemeleri afet bölgesine bila bedel taşıyabileceği söylendi ve yüklenen TIR afet bölgesine malzemeleri tastamam teslim etti.

Buraya kadar sorun yok.         

Emeği, katkısı olan herkesten Allah razı olsun.

*

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli 7 Şubat günü MHP İzmir İl Başkanlığı’nda MHP İl Başkanı Veysel Şahin ile birlikte düzenlediği toplantıda “AK Parti İl ve Urla Teşkilatı dün akşam bir tır yola çıkardı. İnşallah kısa sürede Hatay’a yardımlar ulaşacak” demeseydi, bu olaydan belki de kimsenin haberi olmayacaktı.

Açıklamanın haberleştirilmesi ve AK Parti İzmir resmi twitter hesabından söz konusu TIR’ın “AK Parti İzmir İl Başkanlığı Urla İlçe Teşkilatı” pankartlı fotoğrafının yayınlanması, sonradan bu twitin silindiği iddiası ile işler karıştı.

İddialara konu fotoğraftan anlaşıldığı üzere;

Urlalıların Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi’ne emanet ettiği yardım malzemelerini taşıyan bu TIR’ın önüne Urla’da MUNTAZAM BİR ŞEKİLDE asılan Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi’nin “URLA AFET YARDIM TIRI” pankartı yok. TIR’ın ön tamponunun altında bir pankart var. TIR’ın sol aynasından kesilmiş ip sarkıyor. “AK Parti İzmir İl Başkanlığı Urla İlçe Teşkilatı” yazan pankart özensizce TIR’a bağlanarak fotoğraf çekilmiş ve bu fotoğraf AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na belki “bir aferin” almak için gönderilmiş. İl başkanlığı bu fotoğrafı tweetlemiş.

Afet bölgesinde çekilen fotoğrafta URLA AFET YARDIM TIRI pankartının yine özensizce TIR’a bağlandığı görülüyor.

*

CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un iddiaları doğru ise; Urla kaymakamı Murtaza Dayanç’ın iyi niyeti, Urla halkının yardımlaşma bilinci rencide edilmiştir. Güneşi balçıkla sıvamaya çalışan AK Parti Urla İlçe Başkanı ve partililerin söz konusu fotoğraftaki TIR’ın dorsesinde “TEZELOĞLU” yazmadığı, hatta dorsenin düz beyaz renkli olduğu iddialarının asılsız olduğu da fotoğrafın negatif haliyle daha net bir şekilde anlaşılıyor.

Bu arada Sayın Sürekli’nin açıklamasındaki “AK Parti İl ve Urla Teşkilatı dün akşam bir tır yola çıkardı” ifadesi de ilginç bir detay.

Bu olayda kandırılan AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve AK Parti Genel Merkezi, incinen ise Urlalılar oldu. Yaparsa gereğini, kandırılan parti merkezi yapar.