Bayraktan tasarruf mu ettiniz?

Milletçe çok büyük gurur ve coşku yaşadığımız, cumhuriyetimizin 100. Yılı törenlerinde çok üzücü bir olaya tanık olduk.

Urla’da gerçekleşen törenlerde öğrencilerin taşıdığı sancaklarda Türk Bayrağı’nın ölçüleri ve kumaş özellikleri farklıydı.

Anayasamızda Türk Bayrağımızın tanımı, kullanım yerleri ve evsafı belirliyken Milli Eğitim Bakanlığı’nın Bayrak Törenleri Yönergesi de yeterince açık ve anlaşılabilirdir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Tebliğler Dergisi Mart 2007/2594 sayılı “Milli Eğitim Bakanlığı Bayrak Törenleri Yönergesi” nin 4. Maddesinin i bendinde Seyyar Direkli Bayrak (Sancak) tanımında “i) Seyyar direkli Bayrak: Törenler için 250 cm ya da çekili Bayrak eninin iki katı uzunluğundaki ahşap, demir veya benzeri metal malzemeden yapılmış, tepesinde ay yıldızlı alem bulunan direkle taşınan, eni 150, boyu 225 cm olan Türk Bayrağını,” ifadeleriyle tarif edilmiştir. 

Urla’da gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı törenlerinde bir öğrencinin taşıdığı bayrak parlak atlas kumaştan ve 150 cm eninde, 225 cm boyunda iken diğer tüm bayraklar 100 cm eninde, 150 cm boyunda ve mat alpaka kumaştı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Cumhuriyet Bayramı törenlerinde binlerce Urlalının gözü önünde yaşanan bu karmaşanın sorumlularının, gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse adli mercilerimizce araştırılıp gereği halinde en ağır yaptırımlarla cezalandırılmasını, benzer olayların önlenmesi amacıyla Türk vatandaşı olarak talep ediyorum.

*

1881’de Selanik’te başlayan ve içinde Balkan Savaşları’ndan Birinci Dünya Savaşı’na, Trablus Harbi’ne ve Kurtuluş Savaşı’na kadar mücadelelerle geçen bir ömür, 10 Kasım 1938’de İstanbul’da nihayete erdiğinde arkasında küllerinden yeniden doğmuş bir devlet bıraktı.

Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyetimizin kurucusu ve milletimizin ortak değerlerinden biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimize ve milletimizin binlerce yıllık medeniyet birikimine sahip çıkmaktır.

Vefatının 85’inci yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad olsun.