Urla’da çarşı – pazar karıştı.

Yerel seçim takviminin işlemesiyle başlayan heyecan Urla’da şaşkınlığa dönüştü.

2019 Yerel seçimlerinde 14 Belediye Başkanı Aday Adayı başvurusu alan CHP Urla İlçe Örgütü’ne 5 yıl sonra 47 Belediye Başkanı Aday Adayı başvurusu yapıldı.

Geride kalan süreç nedeniyle ilçeden CHP’ye 25 – 30 başvuru yapılacağı tahmin ediliyordu. Ancak buna diğer il ve ilçelerden gelen başvurular da eklenince sayı 47’ye fırladı.

Urlalının aklı karıştı, şaşkına döndü.

*

URLA İTHAL ADAY İSTEMİYOR

Urla Kent Konseyi organizasyonuyla 2 Aralık 2023 günü “Urla’nın Sesi” adıyla düzenlenen panelde söz alan Urla STK temsilcileri, Urla Belediye Başkanlığı makamında görmek istedikleri belediye başkanını tarif ederek, kesinlikle Urla’da yaşayan, Urla’nın sorunlarını, ihtiyaçlarını bilen ve çözebilecek aday adaylarının partilerden aday olarak gösterilmesinin önemine işaret ederek “URLA İTHAL ADAY İSTEMİYOR” dediler.

**

URLA ÖN SEÇİMLE ADAYINI BELİRLEMEK İSTİYOR

Urlalı CHPliler son ön seçimini 2009 yılında yapmıştı. Ön seçimin kazananı, 90 oy alan Dr. Mustafa Aras CHP Urla Belediye Başkan Adayı olarak açıklanıp elinin kaldırılmasından 24 saat geçmeden CHP Genel Merkezi’nden gelen açıklamayla aday değişikliği yapılmış ve Selçuk Karaosmanoğlu CHP Urla Belediye Başkan Adayı olmuştu.

Son dönemlerde Urla’da seçimlerin favorisi olarak görülen CHP’ye oy veren seçmenler, Urla’da demokrasinin ve seçim yasalarının gereği üye bazında yapılacak ön seçim ile CHP Urla Belediye Başkan Adayı’nı belirlemek istediklerini her ortamda kararlılıkla dile getiriyor.

CHP Genel Merkezi tarafından Urla için kullanılacak aday belirleme yönteminin seçim sonuçlarına etki edeceği konuşuluyor.

***

Urla da eski Urla değil.

İlçenin tanıtımı, pandemi ve diğer nedenlerle nüfus patlaması değil adeta nüfus katlaması yaşandı. Çok değil, birkaç seçim öncesi 30 – 40 bin seçmenli Urla’da son seçimde 60 binin üzerinde seçmen sayısı açıklandı. 31 Mart seçimlerinde bu sayının 65 bin civarında olacağı tahmin ediliyor.

Bu nüfus artışı neticesinde Urla’da yaşayanlar henüz yeni komşularını tanıyamamışken Urla’da yaşamayanların bile aday adayı olması bir nevi endişe yaratıyor.

Öyle ya da böyle…

Henüz kesinleşmemiş bir yöntemle seçimin favorisi olarak görülen CHP, belediye başkan adayını tespit edecek.

Ulalının ağzı çok yandı, yoğurda bile güvenmiyor…

Geçen seçimde CHP Genel Merkezi tarafından yapılan tercihle sıkıntılı anlar yaşayan ve ülkede örneği olmayan bir suçlama neticesinde belediyesi kayyuma düşen Urlalılar, başkan adayını kendi tercihi ile belirlemek istiyor.

Aksi halde CHP’nin çantada gördüğü kekliğin peşinden çok koşması gerekebilir.