Atalarımız zamanında çok anlamlı atasözleri üretmişler. “Ağacın kurdu içinde olur” da bunlardan biri. "Bir topluluğu çökertecek olan şey yine kendi içinden çıkar" anlamında kullanılır.

Malumunuz Yerel Seçim atmosferindeyiz.

Urlalı biri olarak bana göre Urla ve İzmir daha öncelikli.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sırasıyla İYİ Parti’den Prof. Dr. Ümit Özlale, AK Parti’den Hamza Dağ, CHP’den ise Dr. Cemil Tugay aday olarak açıklandı.

Urla Belediye Başkanlığı için ise sırasıyla Zafer Partisi’nden Belma Camcı, AK Parti’den Tarkan Bakırlı, CHP’den Selçuk Balkan resmi olarak açıklanan isimler oldu.

İYİ Parti Urla Belediye Başkan Adayı’nın da önümüzdeki günlerde açıklanacağı söyleniyor.

DSP adayı olarak Oya Kahraman isminin sosyal medya platformlarında görülmesine rağmen partiden bu konuda bir açıklama henüz bize ulaşmadı.

*

Geçtiğimiz günlerde gündem “kimler aday olacak? iken, şimdilerde “aday gösterilme süreçlerinde yaşananlar”, “adaylar hakkında suç dosyaları” ve “haksız zenginleşmeler” siyaset kulislerinde gündem oluşturuyor.

Parti büyüklerine aday olabilmek için Urla’nın çeşitli lüks mevkilerinde ev bağışlandığı, geçmişteki faaliyetlerden ötürü davaların açıldığı – açılacağı iddiaları gündem edilmeye çalışılıyor.

Ortada gezdilrilmeye başlanan dosyalar ise cabası.

*

Ben şahsım ve gazetem adına bana ulaştırılan veya ulaştırılmaya çalışılan bu tür iddialara karşı geçmişte de yaptığım gibi “bu benim işim değil, iddialarınız gerçekse adliyelerde hakim ve savcılar bu iş için var, onlara müracaat edin. Alınacak neticeyi haber yaparız” cevabını veriyorum.

İsminin açıklanmasını istemeyen bu iddia sahiplerine baktığımda “Ağacın kurdu içinde olur” atasözünün haklılığı bir kez daha ortaya çıkmış oluyor.

Şu siyaset çok enteresan bir şey.

Düne kadar aleni olarak birbirine olmadık hakaret edenleri, aşağılayanları, suç isnat edenleri can ciğer kuzu sarması ederken kardeşi kardeşe, dostu dosta düşman dahi edebiliyor.

Ancak, iddialarda gerçek payı varsa Urla yine sevimsiz haberlerle anılabilir. Böylesi durumlarla tekrar karşılaşmamak için daha sağduyulu kararlar alınmalı düşüncesindeyim.

Yerel Seçim sürecinde kesin aday listeleri 3 Mart’ta ilan edilecek. Bu tarihten önce bazı seçim bölgelerinde sürpriz değişiklikler söz konusu olabilir.

*

Esasında Yerel Seçim de bir karar süreci. 31 Mart gecesi bu süreç sona erecek. Bu süreçte Urla seçmeni olarak yaşadığımız yer için en önemli kararlardan birini vereceğiz.

1 Nisan’da insanlar birbirinin yüzüne bakabilmeli, sosyal yaşantısını olduğu gibi sürdürebilmeli.