Her seçim bölgesinin kendine has özellikleri olsa da Urla Türkiye genelinden ayrı gündemlerle yine tarihe damga vurdu.

31 Mart’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Urla Belediye Başkanı, Urla Belediye meclisi Üyeleri ve muhtarlarımızı seçtik.

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan Urlalılardan aldığı % 70,52 oy ile rekor kırarak Urla Belediye Başkanı seçildi. Kuşkusuz büyük bir başarı olan bu oran, seçim sonrası çeşitli yorumlara konu oldu. Yorumların odağında Urla’nın 4,5 yıl Belediye Bakan Vekilliği ile yönetilmesi gösterilmeye çalışıldı. Sanki bu durumun müsebbibi Belediye Bakan Vekilliği imiş gibi.

Bence bu durum çok daha basit.

Urla’da seçim öncesi muhalefet yapacak mevcut başkan yoktu. Tek rakip diğer parti adayları idi ve Urla seçmeni tercihini, daha önceki toplantı ve açıklamalarındaki tarife uyan CHP Adayı Selçuk Balkan yönünde kullandı.

Seçimler öncesi AK Parti Adayı olarak Urlalı Tarkan Bakırlı’nın aday olarak gösterilmesinin, CHP adayı olarak Selçuk Balkan’ın gösterilmesine etki ettiği iddialarının da gerçeklik payı olduğu düşünülüyor. Bunun aksine “CHP’den başka biri aday olarak gösterilseydi bu oy rekoru olabilir miydi?” diye de düşünülmeli.

Seçimlerden AK Parti’nin ikinci olarak çıkması Urla için olağan olarak görülürken, seçimin sürprizi Zafer Partisi’nden geldi. Yeni kurulan bir parti olmasına, seçim döneminde İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi adaylarının istifasına, kısıtlı imkânlarına rağmen, Zafer Partisi’nden aday olan F. Belma Camcı diğer tüm parti adaylarını geride bırakarak üçüncü oldu. Bence büyük başarı…

**

İskambil destesini bilmeyen yoktur. “İskambil kartları neden 52 tanedir?” diye hiç düşündünüz mü?

Teorilerden birine göre; iskambil destesi bir çeşit tarım takvimidir. Her yılda 52 hafta olduğu için her kart 1 haftaya karşılık gelmekte.

Kartların renkleri de 4 mevsimi ifade eder.

Her renkte 13 kart olmasının sebebi ise her mevsimde 13 hafta olması.

Her renk kartını sırayla topladığınızda toplam 91 ediyor. Bu da bir mevsimdeki gün sayısıdır. Yılda 4 mevsim olduğuna göre 4x91=364 gün ediyor.

2 tane Joker var iskambil kartlarının içinde. E peki onlar ne?

Birisi 4 yılda bir gelen (29 Şubat) artık yılın gün sayısını, diğeri ise yılın 365. gününü tamamlıyor.

Her mevsim Rua (Papaz deriz ama aslında Kral’dır) ile temsil ediliyor.

Mevsim değişikliğini ise As sağlıyor.

As destedeki en küçük sayılı kart olarak halkı temsil eder.

**

Urla’nın Asları mevsim değişikliğini sağladı.

Şimdi Selçuk Balkan mevsimi.

Hepimize hayırlı olsun.

**

Tüm okurlarımıza ve halkımıza sağlık, neşe, huzur ve bereket dolu hayırlı bayramlar diliyorum. Ramazan Bayramımız kutlu olsun.