Yirmili yaşlarıma kadar olan süreç, sanki hiç geçmiyormuşçasına yavaş ilerliyor gibi geliyordu. Oldukça sabırsızlanarak, bir an önce büyümek gibi yoğun bir istek içerisindeydim. O dönemlerde konuştuğum bütün arkadaşlarım da aynen benim gibi düşündüklerini söylüyorlardı.

Yirmili yaşlarımız geçtikten sonra bir de baktık ki, sanki freni patlamış kamyonun yokuş aşağı gittiği hızla gider gibi yıllar geçer oldu. Dur arkadaş bu ne hız ya demeye başladık. Şimdilerde ise çok hızlı geçtiğinden şikayetçiyiz. Dur yavaşla desek de frene basan yok. Yelkeni açtık gidiyoruz.

Böyle olunca, ölmeden önce yapılacaklar listesini gözden geçirmeye başlıyor insan. Hayali bir liste, gerçekleştikçe işaretliyoruz. Ama liste hiç eksilmiyor. Altına hep yeni yapılacaklar eklenmekte. Çünkü yaşama sıkı sıkı tutunuyoruz.

İki ay önce uzun süredir istediğim, fakat bir türlü fırsat bulamadığım listemde üst sıralarda yer alan, yoga eğitimine katılmaya başladım. Bu gün biraz daha ileri seviyedeki sınıfın dersine katıldık üç arkadaş. Tabi bizim yaş 50 plus. İleri seviye sınıfın yaş ortalaması yirmi beş civarı. Ders sonunda hocamız ve genç kursiyerler şaşkınlıklarını dile getirip tebrik ettiler bizleri. İlk ders olmasına karşın, azimli ve başarılı olduğumuzdan dolayı. Yaş elliyi geçince, yaşlanmayı reddedercesine hayata sarılmak. Durun ya daha biz ölmedik demek gibi bir şey bu.

Evet benim bu yıl içerisinde yapmayı arzu edip de yaptıklarımdan biri Yoga. Hem ruhuma, hem bedenime şifa oldu. Çok mutluyum.

Listemde yer alan Bir diğer konu ise tabii ki de halk oyunları. Derneğimiz Tuana bünyesinde her yıl olduğu gibi tekrar bir aradayız. Haziran ayında yapacağımız büyük gösteriye son süratle hazırlanıyoruz.

Listemde çok önemli bir yer teşkil eden bir hayalimi de gerçekleştirdim. Geçtiğimiz hafta sonu küçük bir kaçamak yaptık eşimle birlikte. Kısa bir İstanbul seyahati. Daha önce bir çok kez gittiğim o kocaman şehirde, bir türlü ziyaret fırsatı bulamadığım, çok arzuladığım yere gittim sonunda. Pera Palas Otel.

İnanın bana lunaparka gitmiş çocuktan milyonlarca daha çok heyecan ve mutluluk içerisindeydim. Adımımı o tarihi döner kapıdan içeri atarken, kalbim duracak sandım. Yüzyıllar öncesinde tarihe şahit olmuş, bir çok insanın geçtiği o kapıdan içeri adım atmak müthiş bir duygu.

Bize Atatürk’ün kaldığı odayı gezdiren görevli konuştukça, benim gözlerimden yaşlar süzülüyordu. Düşünün, daha Samsun’a bile çıkmadan önce, saklandığı ve gizli toplantıları yaptığı yerde olmak. Atını satarak otelin sahibine aldığı hediyeyi, bazı giysilerini orada görmek. Her şeyden önce O’nun daha önce bulunduğu ortamda olmanın heyecanını anlatamam.

Gerçek hayatlardan esinlenerek çekilmiş bir çok film sahnelerinde gördüğüm ve hayranlıkla izlediğim Pera Palas' ın içinde olmak ve o tarihin kokusunu içine çekmek muhteşem ötesi bir duyguydu benim için.

Derinden gelen hafif Fransızca şarkılar eşliğinde, pastanesinde içtiğim kahvenin tadı hala damağımda. Sanki 1900 lü yılların başındaymışım hissi veriyor insana.

Sanki biraz sonra o tarihi asansör aşağıya inecek, içerisinden şık giyimli hanımefendiler ve beyefendiler inecek, hoş müziklerin, konuşma seslerinin geldiği balo salonuna doğru yürüyeceklermişçesine beklenti içerisinde durdum kaldım. Size abartıyormuşum gibi gelebilir ama inanın şuan yazarken bile büyülenmiş gibiyim. Bu benim listemde ki en önemli şıklardan biriydi. Ve onu yerine getirmiş olmaktan ötürü çok mutluyum. Belki inanmayacaksınız ama tekrar listeme yazdım. Yetmedi ne yapayım.

Bunlar 2022 yılında benim yapmayı gerçekleştirdiğim faaliyetlerden bir kaçı. Çok büyük şeyler değiller belki. Sonuçta ben mutluyum. 2023 yılında da listeden eksilteceklerim ve listeye ekleyeceklerim devam edecek. Ya sizin listeniz?

Sevgiyle, sağlıkla ve huzurla geçireceğiniz bir yıl olsun.