Bayramda Urla insanların adım atılmaz hale getirdiği bir kasaba haline dönüştü.

Bardağın taştığı Sanat Sokağı’nda, Malgaca’da ne satarsanız satıldı, kapışıldı, kuyruklar oluştu.

 

Hâlbuki Sanat Sokağı adı gibi olacaktı…

Tiyatrolar Devlet tiyatroları oyunlar sergileyecekti.

Yollarda heykeller olacak

Ressamlar resim yapacaktı.

Bugün gözlükçüler sokağa sirayet ederken

Balıkçılar sardalye kızarttı

Katmerci ile muhallebici yollara yerleşti.

 

Urla’nın tarihi yerleşkesi, bir düzenlemeye gidilmezse Urla’nın ismine çok zarar verecek.

 

Umarız Urla da, Bodrum’da, Çeşme’de özellikle Alaçatı’da düşülen yanlışları tekrarlamaz, Urla’nın halkı, Kent Konseyi, dernek ve vakıfları, belediyesi ile birlikte yanlışları tetikleyenlerle mücadele etmelidir.

Bir yanlışı bir kez yaparsan hata, İki kez yaparsan aptallıktır... 3 kere yaparsa bu alışkanlık olmuştur, artık sizin tercihinizdir.

Yeni Urla’nın geçmişten günümüze değişime direnen yüzleri 2019 yılındaki icralarının aynısını yeniden tekrarlıyorlar, insanlar hata yapabilir, ama bunun birçok tekrarı kötü niyet ve garabetten ibaret sonuçlar doğuruyor.

Bu nedenle yeni Urla için hepimiz çalışmalı;  festivallere STKlara nasıl katkı koyarız bunu değerlendirmeliyiz.

Enginar Festivali’nin bu sene onuncusu yapılıyor, festivaller ortak aklın ürünü olunca başarı geliyor. Ama “ben yarattım, ben yaptım” diye dolaşanlar artınca bütüncül olarak yaklaşılmayan bu faaliyetler başarısını tekrarlayamıyor. Enginara coğrafi işaret alan Urla enginar üretimini maalesef arttıramadı, enginarın tüm çeşitlerinde üretimi çoğaltamadı, pastörizasyon damıtma kurutma üniteleri yeni yeni devreye giriyor. İstanbul’dan gelip enginarı ucuza kapatan kabzımallardan sonra; “teknoloji yatırımı yapacağız” diye gelip Urla’yı hurdalığa çeviren ve müşteriyi çalmaya çalışan kötü niyetli tacirleri uzak tutmanın yolu kooperatifler, Ziraat Odası, ilçe tarım ve belediye işbirliğidir.

 

Urla’da STKlar oldukça etkin, onlar da tamamen görüş farklılıkları nedeniyle dağılma yaşıyor. Bir kısım dernekler hiç yok; bazıları ise çok yoğun çalışırken gönüllü bulamıyor.

STKları Urla için, insanlık için çalışanlar ve kendi hobileri, meslekleri hemşeri dayanışması için çalışanlar diye net ayırmak gerekiyor. Senede bir şehitler için lokma döken dernekle veya satranç oynayanla ÇYDD’yi, Kızılay’ı bir kefede görmemek gerekiyor. Urla’nın kaynaklarının STKlarının imkânlarının en iyi yönetimi için hepimizin bir gelişim vakfında toplanmamız ve Urla için çalışmamız gerekmektedir. Aynı hataları yapmaya devam etmeyelim, aslolan değişimdir.

 

BENZERSİZ BELEDİYE BAŞKANI

 

Urla benzersiz bir başkan seçti.

İlçesini onun kadar tanıyan biri daha yok.

Seçimde ve sonrasında yaşananlardan görüyoruz ki bütün Urla başkanını onayladı…

Urla’nın yeni ilçe yerel parti yönetimleri,  STKları; belediye meclisi yönetimi ve başkanı ile yenilikçi çağdaş ve benzersiz bir yapı yarattı, bu genç arkadaşlarımız gelecek yıllarda Türkiye için isimler olacaklar…

Artık ümidimiz var… Seçilenlerin de sorumlulukları var.

Urla “hep ben” diyen eski tüfeklerden, her fırsatta devlet adabı dersi veren üç günlük memurların tahakkümünden,  yeni nesile geçti.