Bir süredir Urla’nın basılan tek gazetesine Urla gündemi ile ilgili yazılar yazıyor, oldukça güzel dönüşler alıyorum.

İnsanlar yaşadıkları yerlerle ilgililer ve yerel olarak katkı sağlamak istiyorlar.

Yazılarım otuz bine yakın, benim de yöneticisi olduğum Urla Yerel Hizmetler Platformu’nda da yayınlanıyor, bu da binlerce erişimi sağlıyor.  İzmir’de, Urla’da yazan gazete medyasının yaklaşık üç katına ulaşınca  Pencere Haber’e karalamalar başlıyor, bir şey değişir mi ?

Hayır.

Herkesin yolu açık olsun.

Son dönemde yazıları ile tarafsız haber yapma konusunda Didar Demirci’ye dikkat çekmek isterim, Urla’da İZSU ve fosseptikler konusunda yaptığı haberler çok önemli bir gazetecilik, Didar genç,  eşe dosta yazı yazan, keli görünmüş duayen postlulardan değil, biz de onlara güveniyoruz.

 

AMATÖR DENİZCİ BARINAĞI

 

Devlet denizciliği, balıkçılığı geliştirmek zorunda. Urla da bu konuda çok şanssız, güney koylarında ve otuza yakın adada bir iskele dahi yokken, kuzey de olan iskeleler barınaklar yetersiz ve rant kapısına dönmüş durumda.

 

Umudumuz Demircili’deki son düzenleme gibi halk yararının sağlanması.

Demircili’de eksik var mı?

Var…

Duş, kabin, WC…

Gelecek sene hepsi tamamlanacak.

 

URLA CAZ FESTİVALİ

“Ağustos çok sıcak olur mu?” deniyordu; bağ bozumunun arkasına çok güzel oldu.

Gastrocaz olarak bağ bozumuna çok yakışır, gastrnomi rotasının bağ yolunun kendi coğrafyaları ile daha iç içe bütünleşmelerini, iletişim kurmalarını Urla olarak bekliyoruz.

Çiftlik Otel’deki festival yine çok iyi düzenlenmiş ve organizeydi,   sanatçılar ekonomik sıkıntı yaşanan bu dönemde özel seçilmişti ve gelenleri mutlu edecek düzeydeydi.

Dışardan festivale gelen misafirler Urla’yı hareketlendirdiler.