Geçen sayıda “Urla Belediye Başkanını Arıyor” demiş ve adaylarımıza bir çağrıda bulunmuştuk. Büyükşehir ve Urla Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi adaylarından Urla için beklentilerimizi yazmıştık; bu konuda yoğun dönüş aldık.

Halk olarak yerel yönetimden isteklerimizi sıralayıp, bunları bilerek ve kendi projeleri ile Urla’ya ne yapacaklarını sorduk.

Malum, seçim öncesi oy istemeye gelenler her şeyi çözeceklerini söylerler, seçim sonrası seçmenle isteklerle ilişkiyi kesmemeleri için; Urla Kent Konseyi adına Urlalılarla icraatları paylaşacağız. Yapılan ve yapılamayanları değerlendireceğiz.

Deniz ve Yelken

Urla adına; IQ Foil ve Göztepeli yelkencilerimizle, Avrupa’da fırtına gibi estik. Denize, yelkene gönül veren geleceğimiz gençlerimiz tüm imkânsızlıklara rağmen Avrupa’da başarılara imza attılar.

Gülbahçe Körfezi yelken ve rüzgâr sporları için dünyada sayılı denizlerden biridir. Denizle ilişkiniz kıyısında bitiyor, sahilde çiğdem çıtlatmaktan öteye geçmiyorsa lütfen gençlerimize engel olmayın; Urlalı yelkencilerimizin başarıları ile bize gurur yaşatıyor.

Urla Deniz Kulübü ile Tuğrul Albayrak hocanın öğrencileri senelerden beri şampiyonlukları Urla’ya taşıyor.

Gelinkaya gelin gibi oldu…

Gelinkaya’da işletmeler yıkılınca tepki gösterenler olmuştu; şimdi bir değer yaratıldığından herkes emin. Sahil projesi ve kent müzesi Urla’ya yeni değerlere taşıdılar. Usul zaman ve katılım konusunda tartışılsa da sonucun iyi olması, çekilen meşakkat ve zahmeti unutturacak. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şu andan sonra korumak ve sürdürmek önemli, başaracağımızı ümit ediyoruz.

Urla’da temizlik işleri sürdürülebilirlikte her zaman gönülleri fetheder, temizlik işleri yöneticisinin ve ekibinin halkın, misafirlerin yarattığı çöp yığınlarıyla ve pisliğe küçük belde imkanları nispetinde mücadelesi gayretleri Urlalılarda her zaman saygı yaratır.

Hayatın her yeri siyaset

Urla’da son dönemde üçüncü nesil Urlalılar birçok siyasi partide beldelerine sahip çıkmaya başladılar. Gençler değişime ihtiyaç duyulan Urla’yı siyaseten yönetmeye hazırlanıyor. Gençler Urla’da ve siyasi partilerde önemli bir heyecan yarattılar.

Urla’da eski tip; sistem sevdalıları, statükocular, kuru eylemciler, al-satçılar, Ankara ne derciler yerine eğitimli genç Urlalılar açık ara alıyor.

Bu tip değişimleri tabandan demokrasiye ön veren tüm partilerde önümüzdeki dönemde göreceğiz. Çünkü yeni nesil; ona buna, hassasiyette, bakmıyor saygılı bir şekilde geleceğini inşa etmeye, doğru bildiğini yapmaya çalışıyor.

Urla halkının bu tercihlerine İzmir - Ankara parti yöneticilerinin ne kadar saygı duyacağını bilmiyoruz ama göreceğiz.

Örneğin tabandan gelen bir belediye başkan adayına, Ankara geçen sefer yaptığı gibi “hayır ben karar vereceğim sen bilmezsin “mi diyecek?

Bir beş yüz sayı daha çıkaralım mı?

Pencere Haber Gazetesi’nin beş yüzüncü sayısını çıkarıyoruz. Yerelde hemşerilik kültürünün en önemli gelişim enstrümanlarından biri olan Pencere Haber Gazetesi hepimiz için kıymetli. Bazen Urlalı olup ta hiç Pencere Haber Gazetesi’ni duymadığını söyleyenleri görünce “siz Urlalı mısınız?” diye soruyoruz.  

Keşke daha çok gazetemiz olsa; Urla’da yaşayan değerli gazeteci arkadaşlarımız da gazete çıkarabilse. Gazetelerimizde Urla ile ilgili değerlendirmeler, çalışmalar, tartışmaları iyinin daha iyiye yönelmesi için yapılabilse.

Yerelde gazete çıkarmak çok zor, reklam gelirleri ile gerçekleri yazmak ve sürdürmek büyük başarı. Son dönemde sosyal medyanın zorlaması ile gazeteleri ilişkilendirerek devam ettiğimizde Canlı Pencere Haber de Urla için değer taşıyor. Göksel Bey’e; Urla’ya katkıları için teşekkür ediyoruz.

TERMİNAL

Urlalı Gazeteci Mustafa Özbesler, daha geçen seneye kadar HAVAŞ’ın uğramadığı Urla’mıza terminal binası ihtiyacını ortaya koydu. Bunca zamandır bir şey yapılmaması üzücü. Hele büyükşehirin yerine gidip “yapacak yetkim yok” demesi Urla için şaşırtıcı değil.

Yeri, eğimi, bölgedeki trafiğe uyumu gibi birçok sıkıntısı olan, bugün kullanılan alana (portatif terminale) yeni yer bulunması ve bina, tuvalet, bekleme alanlarının gerekliliğini tartışmasız.