Torasan – İçmeler - Gülbahçe Körfezi coğrafi özellikleri nedeniyle yelken ve rüzgâr sporları için Alaçatı’dan üstün özelliklere sahip. Bunun sonucu olarak Türkiye Yelken Federasyonu da bu konuda İçmelerde Eğitim Tesisi kamp alanları planladı.

Körfezin bir çok noktasında kıyı kanunu mülahazaları ile spor faaliyetleri engellense de yelkenciler doğanın yarattığı bu uyumu kullanarak rüzgar sporları ile uğraşıyorlar.

Özellikle Torasan rüzgâr sporlarının merkezine dönüşmesi kaçınılmaz, devletin bu konuda süratli tahsislerle sporu teşvik etmesi gerekiyor. Urla Deniz Kulübü kuruluşundan itibaren kısa sürede yetiştirdiği sporcularla dünya şampiyonları çıkarıyor, buna rağmen mevzuat sporculara iyi şartlarda spor yapmasını sağlayacak tahsisleri süratle sağlayamıyor.

Temmuz ayında Göztepe tesislerinde yapılacak Dünya 420 Yelken Şampiyonası Urla’da bugüne kadar yapılmış en büyük organizasyon ve Urla’nın tanıtımı, imajı ve ticareti için önemli.

Yarışmalarla ilgili genel bilgilendirme, kalma yerleri ile ilgili. Urla Gençlik Spor Müdürlüğü’nden alınan yapılacağı tarihi bilgisi dışında; yeterli bilgi yok.

Bölgenin ulusal ve uluslararası organizasyonlar için hazırlanması gerekiyor. Öncelikle molozlar temizlenmeli ve Yılan Adası’nın en yüksek noktasına bir Türk bayrağı asılmalı.

Yarışmalar boyunca da yine Yılan Adası’nda Urla ismi ve yelken silueti balonlarla bayraklarla yaratılmalı. Yılan Adası’na yapılacak bir yelken silueti ve Türk bayrağı bölgenin doğru tanımlanmasını da sağlayacaktır.

Rüzgâr sporları Gülbahçe Körfezi’nin en önemli turizm gelir kaynağıdır. İYTE ve Tekno kentlerle betonlaşan bu bölge genç göçü alıp bilim kenti Urla’yı yaratırken rüzgar sporları ile sporcu Urla’nın da temelini oluşturmalıdır.

**

Urla’nın rahvan atçıları başarılarını pekiştirmek için antrenman alanı tahsisi talep ettiler.

Nisan 2023 tarihi itibarıyla; Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Üyesi, Urla Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü, elli üyesiyle  faaliyetlerinin devamı, antrenman alanı sağlanması, geleneksel sporumuzun desteklenmesi, çevre illerde icra edilen yarışma ve etkinliklere eş Urla’da da yarışma düzenlenebilmesi maksadıyla; fiziki olarak uygun olduğu değerlendirilen; Özbek Mahallesi orman sahası içinde yer alan boş ağaçsız çayırı tesissiz kullanılmak üzere kulüplerinin kullanımına talep ediyorlar.