Yaz aylarında her sahil kasabası gibi Urla çok hareketli…

Urla sokakları

Bu yaz; Özellikle Sanat Sokağı, İskele sahil kalabalık turizm merkezi oldular.

Malgaca Pazarı;  kasaba kültürünü muhafaza ederek parlaması beklenirken o sinerjiyi bu yaz yakalayamadı. Sebep çok, dükkânlar Urla’ya özgün değil, bitmeyen taş döşeme işleri esnafı yıldırdı, Urla dışından gelen kiracılara kiralayan dükkan sahipleri Malgaca Derneği’nin uyarılarına kulak asmayınca, daha fazla kira uğruna konsept bozuldu. İlgi istenilen gibi olmadı.

Sahiller

Bu yaz ekonomik kriz nedeniyle Urla sahilleri çok hareketli, özellikle hafta sonu on binler sahillerimize kazılmış yollarımızdan akıyor, müesseselerin işgal ettiği 215 km kıyı hattımızda misafirler ve halk denizle buluşuyor ama bölgede WC, duş, temizlik, bakım, düzen bir türlü sağlanamıyor. Neden böyle olduğunu sorarsanız bu işten kimin menfaati var ona bakmanız gerekiyor.

İzmir Körfezi kıyıları sahil düzenlemesi ve deniz ile ilişkiler açısından çok yanlış düzenlenmiş, mesele kıyıda yol yapmak, çiğdem çıtlatmak değil. İzmir Körfezi’nde Alsancak’ta denize düşseniz denizden çıkacağınız bir merdiven yok. Evet deniz pis olduğu için yüzülmez, ama düşülebilir aman dikkat.

Sahil düzenlemesini Urla Belediyesi de yol yapıp, işgalleri engelleyerek sürdürüyor. Bu perspektif bu işi yönetmek için yeterli değil, Denize gelen on binlere alan yaratmak, çekek alanı, kamp alanı, bağlama yeri, engelli rampası, Wc, duş gerekiyor.

Demircili sahilde yeni belirlenen kıyı kenar çizgisine istinaden Urla Jandarması betonları kullanarak halkın daha rahat sahili kullanması için bir düzenleme yaptı. Sahili rahatlatan düzenlemeye ek belediyemizin de diğer eksiklikleri giderip tamamlamasını bekliyoruz.

Pelin Karasakal ve CHP

Gazetenin çıktığı cuma günü Urla’da hâkim siyasi görüşün parti ilçe başkanı seçimi var.

Başkanın Pelin Karasakal olması bekleniyor. Yarış eskilere karşı yenilerin yarışı şeklinde oldu. Bu nedenle eskilerin tahakkümünden, atamacı zihniyetinden yılan partili, değişimin sesi olarak genç kadın avukat Pelin Karasakal ve ekibini destekliyor.

Kaybedenler İlçe seçimine şimdi de İzmir Belediye Başkanı vasıtası ile müdahale ediyor, büyükşehrin Urla Temsilcisi Urla’da hizmet için değil, partinin içindeki bazı kişi ve gruplar için çalışıyor.

Urla halkı; İzmir Belediyesi’nden; sinek mücadelesi, yol yapımı, temiz deniz, kanalizasyon beklerken, Urla’nın oy sayısının azlığı nedeniyle ihmal edenler şimdi Urla’da partiyi dizayna çalışıyorlar. Kayyum nedeniyle Urla’yı kitleyerek cezalandıranlara yeni yönetimin geçit vermeyerek belediyede kendi adayını belirlemesini; Türkiye’ye örnek olmasını umut ediyoruz.

Urla’yı Medeniyetler Korosu Konseri gibi basit bir organizasyonu ses sistemsiz bırakıp konseri en önden izleyen İzmir Belediyesi’nin Urla Sorumlusunun, Börek Festivali yaptığı Gülbahçe Köyü’ne kanalizasyon kolektörü yapmasını bekliyoruz.

Kent Konseyi

Urla Kent Konseyi Urla Belediyesi’nce elinden alınan binanın yarısında toplantılara devam ediyor, orkestra kuruyor, kompost yapıyor ve Urla’nın değerlerini sorunlarını duyurmaya çalışıyor. Sorunları söyleyince rahatsız olunsa da,  hesap veren yerel yönetimler için çalışma devam ediyor.

Çiğli Belediyesi Kent Konseyi’nin mahkeme kararıyla görevden alındığını biliyor musunuz?

Sebebi, başkanın belediye meclis üyesi olması. İzmir ilçelerinde meclis üyesi olan kent konseyi başkanları var, anlayana.

İzmir’de birçok belediye başkanı Kent Konseyi Başkanı’nı kendi belirliyor, bu durum bir tek Urla’da böyle olmadı.

Burak Oğuz’a rağmen bizler seçilince, kent konseyini tahliye etmeye, alternatif konsey kurmaya çalışan başkan ve adamları bugünlerde bir kez daha Chp parti ilçe seçimlerinde yenilikçiler tarafından engellendi.

Mv. Prof. Dr. Ümit Özlale

İYİ Parti’nin yeni seçilen milletvekili Ümit Özlale seçim öncesi devamlı söz veren adaylardan farklı olarak, oy oranı üzerinden siyaset yapmadan, Urla ziyareti yaptı, dinledi, not aldı, yerel adaylarımızı sordu. Bu yakınlık Urlalılar için değerliydi.  Urla’nın tüm milletvekillerini özellikle iktidar milletvekillerini, Mehmet Ali Çelebi’yi seçim öncesi konuştuğumuz sorunları çözmeye, sözlerini tutmaya, toprakları için çalışmaya davet ediyoruz.

Yerel Seçim

Urla yerel seçimlere hazırlanıyor; seçim kıyasıya olacak, çok aday çıkacak. Sahillere proje yapanlar, ikballeri için, rant için para verip aday olunacak. Halk bunları tanıyor ve istemiyor.

Halk, kendi adayını önce belirlemek ve seçmek istiyor.

Başkanın dinamik, ekip ile çalışacak, seçildiği gün kendini nereye koyacağını şaşırmayacak,  çözüm odaklı, ben demeyen, sosyal ilişkisi yüksek, tanıdık biri olmasını istiyor.

Çok aday var… Basketçi bile adayımızın olduğu söyleniyor.

İyisini doğrusunu bulup seçelim, bu halk olarak bizim görevimiz.

Kent konseyi olarak seçim istekleri çalışması hazır, adayların önüne yurttaş olarak konacak.

Seçimlerde muhtarlarda değişecek. Halkımızı muhtarların faaliyetlerini, Urla Kent Konseyi STKlar Kurumlar Komisyonu’nda görüşmeye davet ediyoruz.

Mahalle komşuluk yerelde dayanışma ve sorunların çözümü için çok değerlidir.

Urla sıcaktan ve gündem olarak kaynıyor. Serin, demokrat günler dileği ile…