Değerli aday, eminim Urla’mız için projelerin vardır. Bunları dinlemek isteriz.

Ama biz neler isteriz?

Temel ihtiyaçların bile sorun olduğu bu bereketli topraklarda çok çalışman gerektiğini bilmeni isteriz.

Biz Urlalılar farklı geleneklerle gelen, çoklu kültürel yapıda, hoşgörüsü yüksek insanlarız… Hoşgörü ikliminizin bozulmasını istemeyiz.

Belediye başkanını şımartacak kadar yüksek oyla seçeriz, ama ayırımsız herkese hizmet etmesini bekleriz.

Seçim bittiğinde müthiş insanların yaşadığı bu şehirde,  az nüfusun hizmete engel olmamasını isteriz.

Bizim paramız vergilerimizin nereye harcandığını, icraatta yapılan tercihlerin,  kararların nedenlerini bilmek isteriz.

Vergilerimizle yapılan işlerin altına başkanın imza atıp, bilbordda medyada kendi resmini koymasını garipseriz.

Özgürlüğü, demokrasiyi havada iliklerimize kadar hissetmek isteriz.

Otoyolda Güzelbahçe çıkışından değil, Urla çıkışından ücretsiz çıkmak, İzmir Sahil Yolu’ndan akıcı trafikle gelmek isteriz.

Kaldırımlardan kolay inmek, yollarda çukura düşmemek, toz toprak içinde, sinekler tarafından yenmemek isteriz.

Başkanın ve belediye çalışanlarının hizmet odaklı, istekli, yardımsever olmasını bekleriz. Belediye çalışanlarının başkana methiye düzüp, halkı hizaya çekmesini garipseriz.

Hizmetleri lütfetmesin, kendi isteği ile hizmet için orada olduğunu daima hatırlasın; yanlışı söyleyen, bilgi isteyen halkımıza sabır göstersin, kötü davranmasın isteriz.

Gülümseyen memurlar isteriz. Fiyat, hijyen, gürültü denetimi, her satılana etiket, esnafın - pazarcının işini kolaylaştıran uygulamalar, temiz toplu taşıma isteriz.

Büyük - küçük belediye başkanı bilmeyiz, imar planlarımızı tamamlanmasını, kanalizasyon arıtma ve su hatları bağlamasını bekleriz. 

Adalarımıza gitmek, Urla’nın her kıyısında işgalsiz temiz denize girmek, denizden çıkınca duş almak, mayomuzu değiştirmek, temiz bir bardak çay içmek isteriz.

Suyumuz kıymetli, Menderes Havzası’nın su sorunun belediye, devlet işbirliği ile çözülmesini bekleriz.

Yetiştirdiğimiz tarım ürünlerini çoğaltmak, garantili satmak isteriz.

Tüm mahallerimize; semt evi, pazar yeri, etkinlik alanı, park, bahçe, hayrat çeşme isteriz. Semt evinden elektrik almak isteriz.

Okulumuza yürüyerek, emniyetle ulaşmak, iyi bir eğitim almak, Sanat Sokağı’nda sanat, tiyatro, spor yapmak, rüzgârın şehrinde yelken yapmak, dünya şampiyonu sporcular yetiştiren kulüplerimiz olsun  isteriz.

Urla’nın üniversitesi İYTE den sertifika eğitimleri ve yaşlısı genci kurs almak, ortak projelerle bilim kenti Urla olsun isteriz.

İki kat sınırlamasının devamını dileriz. Garip çatı pergolaların, kaçak yapıların, kıyı işgallerinin temiz çalışılarak önlenmesini, güzel boyanmış evlerde oturmak, yağmurda boğulmamak, şehri güzel gösteren mimari notlar, altında yürüyebileceğimiz güneşlikler, yeşil çiçekli bir şehir, derelerine kayık giren bir kasaba isteriz.

Sadece büyük şirketlere değil, tüm halka eşit muamele eden imar uygulamaları, betona gömülmeyen bir kasaba isteriz.

Orman yangınları önlensin, yüksek gerilim hatlarından kor düşmesin, çevreye duyarlı olunsun, ormanlara bakılsın, kesilmesin, RESler arıları kaçırmasın, GESler - Jeotermaller tabiatta sera etkisi yapmasın, deniz kirlenmesin, Meles’in molozu Urla’ya dökülmesin, Kum Denizi sığlaşmasın, balık çiftlikleri çoğalmasın, denizhıyarlarının, pinaların, posedonya çayırlarının salınarak yaşamasını isteriz.

Bizler bu coğrafyayı yaşam alanı kabul ettik. Sığınmadık, biz seçtik. Urla’da yaşıyor, vergilerini ödüyoruz. Burayı yönetenleri seçiyor ve yerelde demokratik olarak söz sahibi olmak için çaba sarf ediyoruz.

Topraklarımız ve denizlerimiz, bu rüzgâr, bu ada, bu kıyı bizim. Bizim yaşam alanımız ve bizler onu korumak için mücadele ediyoruz. Bize hak gördüğü kadar değil, dünya standartlarında yaşamak için istiyoruz. Biz halkız, isteriz… İsteriz de isteriz. Biz hakkımızı isteriz.

Maşallah, belediyenin başkan adayları yirmiyi buluyor, adaylar sorundan çok.

Değerli aday; hukukla, hak yemeden, çalışacaksan gel… Yapamayacağın şeye söz verme, seçilince kendi kaybetme. Ona göre, iyi düşün, öyle gel.

Çünkü biz iyi yaşamak isteriz.