Bir seçim süreci geçirdik. 15 gün arayla 2 tur heyecanı, stresi yaşadık. Öyleydi, böyleydi diye konuyu uzatmayacağım fakat net olan bir şey varsa o da sonuçtan hiç memnun olmadığım. Çünkü değişim iyidir, değişim güzeldir her ne kadar çoğunluk şuan bunun farkında olmasa da, farkına varmanız çok uzun sürmeyecek.

Neyse, güzel şeylerden bahsetmek istiyorum çünkü güzel şeyler yapıyorum kendim için. Keyif alarak yapılan her şey hayatımıza doping etkisi yapar. İşte bu umutla yaşama tutunmamızı sağlar. İnsan her yaşında, kendisini geliştirmek adına boş durmaksızın keyif aldığınca yaşamalı. Kendisini hoş tutan işlerle meşgul olmalı.

Koskoca bir kış sezonu boyunca keyifle yeni yöreler, yeni figürler, yeni danslar öğrendik. Çok keyif aldık, yorulduk. Yoruldukça daha fazla dans isteğimiz kamçılandı. Hiç üşenmeden, zevkle Urla’dan Bornova’ya haftanın üç günü yol aldık. Keyifle, heyecanla ve bir o kadar da huzurla.

Hem kendi yaşıtlarımızın olduğu, hem de çocuğumuz yaşında ki ekip arkadaşlarımızla çok keyifli dostluklar yaşadık. Neredeyse ülkemin her yöresinden, her kültüründen İnsanlarla, omuz omuza yöre yöre gezdik. Çeşitli mesleklerde, farklı illerde, farklı ilçelerde ki farklı yaşamlar bu vesile ile bir araya geldik.

Öyle ki sadece çalışma saatlerinde değil çalışma saatlerinin dışında da çeşitli etkinlikler düzenledik birlikte. Yemek, piknik gibi organizasyonlarla daha da kaynaştık. Birbirimizi daha yakından tanıdıkça tam bir ekip ruhuyla kurduk oyunlarımızı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da geldik bir sezonun daha sonuna. Sezon sonu gösterimizi sahneleme zamanı geldi. Her yıl farklı bir konusu oluyor gösterilerin. Farklı oyuncu guruplarının, çeşitli yöre oyunları eşliğinde, tiyatral bir dans gecesi sergileniyor. Yani Halk Oyunu deyip geçmeyin bir hikâyesi var. Kâh sizi hüzünlendiren, kâh güldüren, kâh coşturan. Her geçen gösteriden daha heyecan verici oluyor bir diğeri.

Sergileyeceğimiz gösterinizin ismi “İki Yakadan”. İçinde aşk, heyecan, neşe ve bir sürü sürpriz barındıran, birbirinden şık tasarlanmış rengarenk kostümlerimizle sunacağımız folklorik dans gösterisi. Bizler oynarken çok eğlendik. Seyircilerimizin daha da çok eğleneceklerinin garantisini veriyorum.

A’dan Z’ye aklınıza gelebilecek her tür işle ilgilenen sevgili başkanımız Ayşin Kuruç hocama çok teşekkür ediyorum. Profesyonelce güzel işlere imza atarken, bizlere de bu heyecanı yaşattığı için.

Haftalarca, aylarca, bıkmadan usanmadan, özveriyle,  en küçük ayrıntısına kadar bizlere o güzel oyunları öğrettikleri için canım hocalarımız;

Saim hocama, Cemre hocama, Ayben hocama, Ozan hocama ve Gamze hocama sabırlarından ötürü çok teşekkür ediyorum.

Bizlerin nazını çeken, mali işler müdürümüz İlknurcuğum emeklerine sağlık.

Ayrıca etkinlik müdürümüz sevgili İbrahim’e de, bizleri güzel organizasyonlarda bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Umarım bu etkinlikler yaz aylarında da devam eder.  

Gruba ilk dahil olduğumuz günden itibaren, aile sıcaklığını veren, eski ve yeni dahil olan tüm ekip arkadaşlarıma,  sonsuz teşekkürler. Her geçen gün ne kadar büyük ve güzel bir aile oluyoruz.

Sergileyeceğimiz bu oyunumuzu izlemek isterseniz, 04 Haziran Pazar günü, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Konak adresine gelip, saat 20.00 itibariyle muhteşem bir Folklorik dans gösterisi izleyebilirsiniz. Eğlenceyi kaçırmayın derim. Hem belki bize katılıp bir daha ki sefere sahnede bizimle birlikte dans ediyor olabilirsiniz. Neden olmasın? Biz de izlemeye geldiğimizin ertesi senesinde kendimizi sahnede bulduk. İyi ki de gitmişiz.

Eğlenceniz bol olsun, sevgiler.