Bir gün Hoca’ya bir komşusu sorar.
– Hoca’m, sen kaç yaşındasın?
Hoca aksakallarını sıvazlar.
– Kırk yaşındayım.
Komşusu hemen itiraz eder.000000000000
– Nasıl olur Hoca’m?
On yıl önce de aynı şeyi söylemiştiniz,
deyince Hoca gülümser.
– Bak komşum sözünden dönmek bize yakışmaz.
Sen bu soruyu on yıl sonra yine sor.
Göreceksin aynı cevabı vereceğim.
Ben sözümden dönmem, der.

Nerden geldik bu fıkraya hemen söyleyeyim.  Perşembe günü 6’lı masanın 12. Toplantısı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener masadan ayrılma kararı aldı. Akabinde sosyal medyadan bir linç girişimi başladı. Asılsızca Partiden binlerce istifa olduğu söylendi. Bazı sözde duayen haberciler Meral Hanım’ın sözünde durmadığını ve tarih olacağını söyledi. O zaman gelin kanıtlı bir şekilde tarihlerle konuşalım. Bakalım kim sözünde durmamış görelim.

Tarih 10 Mayıs 2010. O dönem ki CHP Genel Başkanı Rahmetli Deniz Baykal, genel başkanlıktan istifa eder. Parti Genel Başkanlığı için herkesin aklında geçen bir isim vardır. Kimdir bu isim? 2002 yılında siyaset perdesinde kendine milletvekili olarak yer bulan, hızlı bir yükselişle partisinin grup başkan vekilliğine kadar yükselen, elinde dosyaları ile gezip, Türkiye’deki yolsuzlukları bir bir ortaya çıkaracağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Mikrofonlar bu konuyla ilgili kendisine uzatıldığında; ''Hayır hayır, öyle bir şey söz konusu değil. CHP kurumsal kimliği olan bir partidir. Kurumun yetkili organları görevdedir. Onların vereceği her karara bir partili olarak biz de uyacağız. Kesinlikle öyle bir şey yok'' diyor. Tarih 17 Mayıs 2010. Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını açıklar. Bitti mi? Bitmedi…

Tarih 16 Haziran 2014. Cumhurbaşkanlığı için CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu. Öneren kim Kemal Kılıçdaroğlu. Parti tabanının istediği isim Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen. Hatta ve hatta parti içi anketlerde partinin sadece %32’si Ekmeleddin İhsanoğlu’na olumlu bakmıştır. Peki sonuç? Hüsran!

Bitti mi? Bitmedi…

Gelelim günümüze… Önümüzdeki genel seçimler için tam 12 kez toplandı Millet İttifakının ortakları. “Meral hanım masadan ayrılacaktı, neden son toplantıda imza attı?” diyor ya bazıları, şimdi onlara cevabım. 12 toplantı boyunca 6 lider imza attı. Peki, gelelim 11. Toplantıya. 6 liderin imza attığı metinde yazan ibare şu; "Cumhurbaşkanı adayı istişare, uzlaşı ve halkın tercihlerini yansıtacak şekilde seçilecek"

Peki, halkın tercihi kimden yana, hangi ankette Sayın Kılıçdaroğlu önde çıkmış verin bana bir örneğini. Cevap, YOK!

Sayın Kılıçdaroğlu dememiş miydi, masadaki tüm liderler isterse aday olurum diye.

Çok uzağa gitmeyelim 2017 referandumunda Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayının bağımsız olması gerektiğini savunmuyor muydu? Hani partili Cumhurbaşkanı olmazdı, hani partili, partizan biri 80 milyonu temsil edemezdi. Bunlar Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendi sözleri. 22 Mart 2017’de Konya Seydişehir mitingine bakın ne söylemiş? 10 Nisan 2017’de Referandum Özel Ortak yayınında, neler söylemiş? Buyurun, bakın.  Peki, Sayın Akşener hangi sözünde desteklemiş, CHP liderinin adaylığını? Durun, onu da tarihlerle aktarayım.24 Eylül 2021 Haber Türk Özel Röportaj Programı. Ne diyor Sayın Akşener;” Aday değilim, kazanacak bir adayla yürüyeceğiz.“ 28 Eylül 2022, Fatih Altaylı ile Teke Tek Programı, ne diyor Sayın Akşener;” İster Ekrem Bey, ister Mansur Bey. Biz ikisine de varız. Kazanacak bir adayla yürüyeceğiz.” O zaman; burada sözünden dönen kim? Masaya ihanet eden kim? Halkın sesine kulağını tıkayan kim? Diğer 4 lidere sözüm yok. Adamlar barajı geçemeyecekleri bir seçimde aslan gibi vekillik sözlerini aldılar. Helal olsun. Amaç ortadaymış, ne diyelim.

Sayın Akşener’in son bir sözü vardı; “YA TARİH YAZACAĞIZ, YA TARİH OLACAĞIZ”

Bu sözün üzerine bazı sözde siyaset bilen kişiler; “ tarih olacak” dediler.

O zaman bir sözde benden. Tarih unutmaz, unutturmaz. Cesurlar Tarih Olmaz, Tarih YAZAR... Eminim ki herkes bir gün Sayın Akşener’i ve cesur hareketini de anlar.

Neyse geldik yine sona kalın sağlıcakla.