Herkese merhaba. 2 hafta aradan sonra yine buluştuk çok şükür. Malum bu hafta 24 Kasım. Herkes öğretmenlerimiz için methiyeler dizmeye başladı.  Geçmişten örnekler vermeler, öğretmen maaşının düşüklükleri, hep bunlardan söz ediliyordur şimdi. Zaten bir tek 24 Kasım’da dillendiriyoruz ya neyse.

Başöğretmenimiz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne demişti milletvekili maaşları için; “Öğretmen maaşlarını geçmesin!” Peki, şimdi günümüzde nasıl? Aradaki uçurum ne durumda?

Esasında bu konuya, başka bir konuyla değinmek istiyorum. Son günler de ülkenin gündemi FENOMENLER. İnternette paylaştıkları, yaptıkları reklamlar ve kazandıklarıyla gündemdeler. Tabi bunlardan en ünlüsü şu an ceza evinde. Suçun içinde neler var neler.

Peki, bu şatafatlı hayatlar, bu kadar göze sokulurken, para kazanmanın yolu bu kadar kolay anlatılırken, gençler bunlara özenirken, akıllar neredeydi. Ya her yıl öğretmen maaşlarına yapılacak zam için, saatlerce kafa patlatılırken. Sonunda kimsenin mutlu olmadığı rakamlar çıkarken, bu adamlar hiç mi dikkat çekmedi? Ya öğretmenler, o maaşlarından vergi verirken, bunların vergi vermediği nasıl görülmedi?

Arkadaş, kimyager gibi bakım ürünleri tanıtma bunlarda, kullanmadıkları ürünleri kullanıyormuş gibi pazarlamak bunlarda. E bunların vergisi? Sahi kaçı vergi mükellefi? Ya da diyelim vergi mükellefi ama kaçı hakkıyla vergisini ödüyor. Ya adamlar, bu ülkenin en kallavi adamları gibi hayatlar yaşıyor, ama kimse hesabını sormuyor. Ta ki “ENERCİİİİ” diyen arkadaşlara kadar. Bakalım bundan sonrası için bu arkadaşlar incelenecek mi? Ya da bakalım Öğretmenlerimizin bu sene maaş zammında yüzleri gülecek mi?

**

Gelelim bir başka konuya 7 Ekim’den beri tüm dünyanın gözü Orta Doğu da. İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşta. Bu konuda tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de verilen tepkileri takdir etmemek elde değil. Lakin dikkatleri bir konuya çekmek istiyorum.

Neden Filistin halkı için gösterilen bu özveriye ülkemiz de dahil tüm dünya, konu Doğu Türkistan olunca sessiz kalıyor.

Bugün her yerde İsrail mallarını protesto edenler, neden aynı tepkiyi Uygur Türkleri için göstermiyorlar.

Bugün Uygur Türkleri üzerinde, zorunlu kısırlaştırmadan, zorunlu kürtaja kadar, tecavüz, beyin yıkama seansları, işkence gibi insan haklarını tümüyle ihlal eden bir soykırım varken, neden hala sessiziz?

Bugün Hamas’ın bir kurtuluş örgütü olduğunu savunanlar, neden Uygur Türklerini terörist ilan etti.

Bugün Doğu Türkistan bayrağı, Anadolu dışındaki bölgelerde bulunan Türkçe konuşan toplulukları simgeler. Peki ya Filistin bayrağı?

Hiç anlamını araştırdınız mı?

Bugünlük cevapsız sorularım bu kadar dostlar.

Geldik yine sona, kalın sağlıcakla…