Sonbahar geldiğinde, görevini tamamlamış yapraklar, canlı parlak yeşil renklerini geride bırakıp sarardıktan sonra, tükenen güçlerinin sonucunda bırakırlar kendilerini boşluğa. Esen rüzgârla birlikte savrulup dururlar, oradan oraya. Aslında her ne kadar görevi bitmiş gibi görünse de, dalda tutulu kaldığı zaman boyunca çevresine verdiği bilgelik unutulmaz.

İşte o çok değer verdiğim yapraklardan ikisinin düştüğüne şahit oldum geçtiğimiz günlerde.

Bir tanesi, gazetemiz yazarlarından sevgili Ali Rıza Duran amcam. Maalesef artık bizim aramızda değil. O da diğer yapraklar gibi bu dünyadaki görevini tamamladı ve yeni görevleri için bir yolculuğa çıktı. O bana göre üzeri yapraklarla dolu kocaman bir çınar ağacıydı, dallarının arasında birçok maden barındıran. Yılların yaşanmışlık tecrübelerini anlatırken o yumuşak ses tonuyla, sanki masal anlatır edasıyla dinleyip, kendinizden geçmemeniz imkânsızdı. Masal hiç bitmesin sonu hiç gelmesin isterdiniz. Eminim yazmış olduğu köşe yazılarından da bu duyguya kapılmışsınızdır.

Doğup büyüdüğüm kasabada kimlerin, nasıl yaşamış oldukları ve neler yaptıklarını ondan dinlemek çok keyifliydi. Hatta aile büyüklerimle yaşamış olduğu, ilk defa ondan duyduğum çok güzel onur verici hatıraları dinlemekten çok mutlu oldum.

Rıza amcamın bana bırakmış olduğu anılar çok güzel. Onu her zaman sevgiyle ve tebessümle hatırlayacağım.

Bir diğer düşen yaprağım ise Sayın Özkan Uğur. Nasıl neşe dolu, nasıl sevgi dolu, nasıl pozitif bir insandı. Şarkılarını hissederek okuması, onu dinleyenleri coşturması, muhteşem oyunculuğu, girdiği karakterlere bizi hayran bırakması, daha sayamayacağım kadar çok meziyetleri olan insanı yitirmek insanın kalbinde derin yaralar bırakıyor.

Geçen gün bir yoğun bakım hemşiresinin yazdıklarını okudum. Kendisi Özkan Uğur’un tedavi gördüğü hastanede son zamanlarında kendisiyle ilgilenmiş. Hemşire hanım ağır hasta olduğu zamanda bile, nezaketini hiç bırakmadığını, saygılı, kibar, düzenli ve neşe dolu olduğundan bahsetmiş.

Gençliğimde en çok dinlediğim guruplardan biriydi MFÖ. Çıkan kasetlerini hemen alır, Konser için İzmir’e geldiklerinde hiç kaçırmazdım. Nasıl büyük bir keyifle izlerdim. Tabi bütün şarkılarına eşlik ederek coşardık.

Hayatımda çok güzel anılar bırakan iki güzel adam, iyiki yollarımız kesişmiş. Sizleri hiç unutmayacağım. Yolunuz ışık olsun.

Sevgiler.