Ne zaman CHP veya CHP'li belediyeler üzerine yazı yazsam, zılgıtı yiyiyorum. "Sırası mı, iktidarın ekmeğine yağ sürüyorsun" babında eleştiriler göklere çıkıyor. İktidar yandaşları eleştirilere karşı direkt sövmeye geçerken, bunlar biraz konuşunca "haklısın ama" bölümüne geçiyorlar haklarını yemeyeyim.  

Sayın Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasıyla öğrendik ki, bir süredir söylentisini duyduğumuz İBB' ye bağlı İSPARK tarafından işletilen İstanbul Karaköy Katlı Otoparkı, deprem riski nedeniyle yıkılarak aynı kapasite ile yeraltına alınacak ve olduğu alan meydan haline getirilecekmiş.

Buraya kadar "her şey çok güzel olacak" gibi gözüküyor, lakin bunun dışında gram bilgi yok. Kat otoparkının yer altına alınma nedeni ve sonrasında olacaklarla ilgili bilgiyi arada bul.

İyi de, Ekrem Bey başkan seçilirken ve hemen akabinde "şeffaf belediyecilik" sözü vermemiş miydi? Kamuoyu her yapılanla ve yapılacaklarla ilgili bilgilendirilmeyecek miydi?

İBB 'de, eski yönetimden kalan "ancak bizim istediğimiz kadar bilgilenebilirsiniz" anlayışı hala devam ediyor. Mesela "Kabataş Projesi"; <ki, sivil toplum oluşumları uğraşıp duruyorlar> , inşaat alanında bilgilendirme tabelası asılamadı gitti. Projenin maketi var ama inşaatın metrekaresi, toplam maliyeti, tamamlanma süresi gibi temel bilgiler kanuni zorunluluğa rağmen hala yok inşaat alanında.

Eskiden kalma alışkanlıklar bu kadarla da sınırlı değil. Yağma Hasan’ın böreğiymişçesine koltuklar paylaşılıp duruyor. Kat otoparkı inşaatıyla ilgili bilgi ararken İSPARK'ın internet sitesine girip baktım. İSPARK'ın yönetim kurulu 19 kişiymiş. Yahu, Sabancı Holding'in yönetim kurulu toplam 9 kişi. İSPARK'ı yönetmek özel ihtisas gerektiyor olmalı. Sabancı Holding yönetiminde tıp doktoru yok ama İSPARK Yönetim Kurulu Başkanı Anestezi ve Reanimasyon uzmanı. Çok mu zor eskiden 19 kişi diye, oraya adam atamak yerine İSPARK hissedarlar kurulunda yönetim kurulu üye sayısını düşürmek?

Hal böyle olunca, Karaköy Kat Otoparkı’nın deprem riskini gösteren raporu bulmak mümkün değil. Gerçekten risk var mı? Koyun raporun tamamını internet sitesine, bilelim.

Otoparkın yeraltına alınmasını GALATAPORT işleticisi firma yapacakmış. Niye yapacak? Ekrem Bey’i çok mu sevmişler? Yok, iyiliğinden yapacaksa orası yerine Küçükçekmece Cennet Mahallesi’nde yapılan meydan düzenlemesi ve yeraltı otoparkını yapıvereydi.

Karaköy Kat Otoparkı yılda belediyenin kasasına 12 milyon TL civarında para akıtıyordu. Otopark yapıldıktan sonra bu geliri İSPARK almaya devam mı edecek yoksa yüklenici mi alacak? Geliri "Yüklenici" alacaksa kaç yıl alacak? İhaleye çıksaydınız "ben daha az süreli bir teklif verecektim." diyen olmaz mıydı? Belki de "yüklenici" sadece GALATAPORT ve otele gelenlerden para almayacak, kalan hasılatı İSPARK alacaktır. Bilemiyoruz. Yayınlayın sözleşmesini görelim, Sayın İmamoğlu.

Buradaki kötü görünüm kaldırılıp yerine güzel bir meydan yapıldığına göre kuşkusuz ki GALATAPORT'un marka değeri artacaktır. Eskiden "şerefiye vergisi" vardı. Beyoğlu Belediyesi’nin önümüzdeki yıl bu değer artışını emlak vergisine ek olarak yansıtması gerekmez mi?

Benim, siyaseten "sırası geldi mi?" diye bekleyecek bir durumum veya İBB ile ilişkilerim bozulmasın diye sessiz kalacak halim yok.

Şeffaf yönetimin sırası ve zamanı olmaz, niyeti olur...

28.09.2022 - M. Şevket Atalay