Evet, keyifli bir yaz mevsiminin yine sonuna geldik. Rahat rahat kapılarımızı pencerelerimizi açtığımız, incecik giysilerle dolaştığımız, kendimizi kızgın kumlardan serin sulara attığımız bir dönemi daha noktalamak üzereyiz. Kim ne kadar eğlendi, kim ne kadar tadını çıkardı bilemiyorum ama biz daha sakin bir yaz geçirmeyi tercih ettik.

Evimizin inşası bitip de oturmaya başladığımız yıllarda, çevremizde çok ev olmadığı gibi doğru düzgün araba bile geçmezdi. Oğlum ve arkadaşları sokakta rahat rahat oyun oynayabiliyorlardı. Şimdilerde bırakın arabayı otobüs bile geçiyor artık. Neredeyse ana cadde kıvamında bir yoğunluk mevcut. Şehir içi trafiğinden beter oldu diyebilirim.

İlçe merkezinin durumunu tahmin edebiliyorsunuzdur herhalde. Aracınızla yola çıkmak gibi bir gaflette bulunmak istemem doğrusu. Girdiniz mi çıkmak bilemezsiniz. Park yeri bulmanız imkânsız. Yolda yürümek bile zor. Kalabalığa girmeden arka sokaklardan alışveriş işlerimi halledip döneyim derken bile bir bakıyorum ki oraları bile keşfedilmiş. Bütün gizli geçitlerimizi öğrenmişler.

Hal böyle olunca biz de tasımızı tarağımızı toplayıp köyümüze göç ettik. Kuzumuzu, tavuğumuzu aldık, üç beş sebzemizi diktik ve kalabalıktan kaçtık. Doğa ile iç içe, çok insandan uzak daha izole bir yaz geçirmeye başladık.

Geçtiğimiz hafta okulların açılmasıyla birlikte, şehre dönüşler başladı. Yavaş yavaş insanlar yazlıklarını kapatıp, büyük şehirdeki evlerine döndüler. Kediler çekilince meydan da biz farelere kaldı atasözüne uyarak biz de ilçe merkezine geri döndük. Döndük ama kalabalık aynı kalabalık. Bu seferde daha sakin olur mantığıyla zannedersem emekli kesimi akın etmiş.

Biz yine tasımızı tarağımızı toparlayıp köyümüze geri dönüyoruz yarın. Ortalık sakinleyince bize haber verin o zaman geri geliriz.

İşin şakası bir yana gerçekten bu yıl daha da kalabalık olduk. Bu kalabalık yanında biraz daha pahalılık getiriyor sanki. Urla ben bildim bileli şehir merkezine göre bir tık daha pahalıydı her zaman. Fakat yoğunluk arttıkça, talep çoğaldıkça almış başını gitmiş durumda.

Bir çok ünlü isimler de  tatil tercihlerini Urla’dan yana kullandılar. Her an biriyle burun buruna gelmeniz mümkün.

Eylül sonu gelmesine rağmen kalabalık yerinde. Bir müddet daha biz fareler yuvalarımızda kalmaya devam edelim zira kediler henüz meydanı terk etmiş değil.

Haydi bana müsaade ben köyüme geri dönüyorum.

Keyifli haftalar.