Gerçekten merak ediyorum Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresindekileri. Kimdir bu kişiler? Kemal beyin akıl hocaları kimlerdir?

Kemal bey, geçtiğimiz günlerde ölümlerinin 61. yılında Adnan Menderes ve arkadaşlarının sonra da yakınlarındaki Turgut Özal'ın mezarlarını ziyaret etmiş.

Geleneklerimize göre iki nedenle yapılır kabir ziyareti. Birincisi ailenizdendir, bir yakınınızdır. Ayağına kadar gidip dua etmek, dertlerinizi dökmek istersiniz. İkincisi saydığınız sevdiğiniz topluma faydalı olduğunu düşündüğünüz bir kişiyi anmak ona yaptıkları için dua etmek ister, o nedenle ziyaret edersiniz.

Bir de ne ölçüde kabul görür bilmem ama kabirde yatanın ulu bir kişi olduğu, ona edilen duaların kabul gördüğü ve dualarınız karşılığı olarak size yardım edeceği düşüncesiyle gider yardım istekli dua edersiniz. Bu sonuncunun dinen ahkâmını ben kesemem.

Kemal bey kendi aile büyüklerinin mezarlarını ne sıklıkla ziyaret ediyor bilmiyorum, zaten beni de toplumu da ilgilendirmez.

Şimdi Kemal Bey’e soruyorum. Menderes ve arkadaşları ile Özal'ın mezarlarını ne amaçla ziyaret ettiniz? Mezar başında yaptığınız konuşmalarda "bunlar milli insanlardır, hepimize hizmet ettiler" demişsiniz. Söyleyin bana Kemal Bey, siz hangi partinin genel başkanısınız? Menderes iktidardayken şu anda genel başkanı olduğunuz partinizin canına okumadı mı? Özal ise partinizi kapatan Cuntanın Başbakanıydı.

Köylümüzü köyünden eden, tarımı bitiren politikaların baş mimarı Menderes değil miydi? Emekçilerin örgütlenme haklarını yok eden yasaları Özal hazırlayıp uygulamadı mı?  Toplum bunların zamanında baskı zulüm görmedi mi? Emekçiler köylüler ezilirken sermaye bunlarla palazlanmadı mı?

Kemal bey, genel başkanı olduğunuz parti toplumun hangi sınıflarının temsilcisidir? Partiniz en azından lafzen de olsa sosyal demokrat kimlikli değil midir? Emekçilerin ve köylülerin sesi ve soluğu olma iddiasında değil midir? Yoksa partiniz toprak ağalarının, sermayenin temsilcisi midir? Söyleyin bilelim.

Bakın Abdullah Gül bile Cumhurbaşkanı iken Anıtkabir’e gitmemek için kırk takla attı, gitmedi. Onaylamasak ta hiç değilse kendi çapında ilkeli davrandı.

Kemal Bey, lütfen takkenizi önüne koyup bu dediklerimi bir düşünün. Ziyaret ettiğiniz gün CHP'den başka partilerin temsilcileri, rahmetlilerin ölüm yıldönümü diye kabir ziyareti yaptı mı?

Kemal Bey, ne umdunuz bu ziyaretlerden? Kendiniz mi istediniz, yoksa önünüze konulan programa "oy getirir" diye düşünmeden mi uydunuz? Siz açık sözlü bir insansınız, söyleyin bilelim.

Bu ziyaretleri size kim yaptırdı? Amaçları ne? İyi niyetinizden istifade edip sizi kullanıyorlar mı?

21.09.2022 - M. Şevket Atalay