Herkese merhaba…

Koskoca 99 yıl…

Yıl 1923, Ekim ayının 28’i. Ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği o eşsiz sözler; “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan ediyoruz.” Keşke o tarihlerde yaşayıp, bu güzel anlara şahitlik edebilseydim.

Herkesin bir hedefi var malumunuz. Kimi 2023, kimi 2053 ama benim hedefim ayrı. Ata’mdan miras bu cumhuriyeti bizden sonraki nesile sağ salim kavuşturmak ve onu yüzyıllar boyu yaşatmak. Burada bir vatandaş olarak üzerime düşen görev, gördüklerimi eğip bükmeden siz değerli okurlarıma aktarmak ve bu bayrağı layıkıyla gelecek nesillere ulaştırmak.

Cumhuriyet, bu topraklarda kurutulmuş bir bataklığa ekilen fidan gibi. Kimi zaman dolu vurdu, kimi zaman fırtına. Kimi zaman komşu bahçeden atılan bir zehir geldi, kimi zaman içimizde bu mahsul benim olmalı diyenler çıktı. Ama buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti hep dik durdu, hep büyüdü ve daha da büyüyecek. Ve inşallah Ata mirası bir ömür boyu bu topraklar da yeşermeye devam edecek. Ne diyelim sen çok yaşa Cumhuriyet…

***

Gelelim bir başka konuya, zaten başlıktan da anladığınız gibi ilginç bir matematik işlemi yapacağız bu hafta. Esasında bu konunun mimarı sevgili ağabeyim Göksel Kayseri.

Geçen oturmuş bir kahve eşliğinde sohbet ederken bana bir soru sordu; “Hasan sporla aran nasıl?” diye. “iyi abi” dedim.  “O zaman sana bir soru; bir futbol maçında, rakip takımın mutlak gol pozisyonunu önleyerek, atağa çıktığında atmış olduğun gol kaç sayılır?” Evet, ilginç bir soru ama bana göre skorboard buna 1 yazar, sizce de öyle değil mi? Her neyse 1 diye cevabımı verdim. Ama Göksel abi bana şunu söyledi; ”skorboard 1 yazar ama esasında atağı önleyerek sen 2 gol atmış sayılırsın.”

Mantıken baktığınız zaman doğru tabela 1 ama değeri 2. Nerden geldik bu konuya derseniz, 25 Ekim 2017 tarihinde kurulmuş bir siyasi parti, İYİ Parti. Bugün O da 5 yaşında. İYİ Partili ve İYİ Partisiz seçimlere bir bakalım;

Yıl 2015, Adalet ve Kalkınma Partisi  %49,50, Cumhuriyet Halk Partisi %25,32, Milliyetçi Hareket Partisi %11,90.

Gelelim 2018 seçimlerine, Adalet ve Kalkınma Partisi %42,28, Cumhuriyet Halk Partisi %22,80, Milliyetçi Hareket Partisi  %11,20 ve İYİ Parti %10,14…

Siyaset sahnesindeki ilk seçimi, amblemi gibi yeniden diriliş diyen bir İYİ Parti sizce %10’mu aldı yoksa kurulduğu günden bu yana iktidarda olan, milletvekili sayısı 300’ün altına inmeyen bir partinin milletvekili sayısını 295 düşürerek ve kendine mecliste yer açarak  %20’mi almış oldu? Peki ya yerel seçimlerdeki ittifak başarısı. Üç büyük şehrin tamamının alınması… Bence tabela 1 yazsa da sahada, sokaklarda bunun karşılığı 2.

Ne diyelim o zaman, İYİ Parti için de nice İYİ senelere…

Neyse geldik yine sona, kalın sağlıcakla...