Evet, iyisi ile kötüsü ile bir seçimi daha geride bıraktık.

Geçen yazımda da dediğim gibi umarım kazanan Türk milleti olmuştur.

Dediğim gibi kimi zaman sert söylemli kimi zaman esprili bir seçim dönemi geçti gitti. Bazı üsluplar insanları kırdı. Bazısı bir bütün oldu. Ama dediğim gibi iyisiyle kötüsüyle bitti gitti. Geriye miting meydanlarındaki görüntüler ve anlatılanlar kaldı sadece.

Hele hele Balıkesir mitingindeki “iki keklik” türküsü ve hikâyesi. Hem insanları duygulandırdı. Sayın Bahçeli yorgunluktan olsa gerek sözleri karıştırınca, insanlarda bir tebessüm oluşturdu. Tabi bu hikâyeyi bağladığı konuda ilginç oldu ama olsun, en azından bir şeyler anlatmış oldu.

Şimdi eksiği fazlası demeyelim önce hikâyeyi anlatalım. Çünkü Sayın Bahçeli hikâyeyi biraz eksik anlattı. Bir de ben anlatayım sizlere.

Bu türkü Balıkesirli Mehmet Şevket Efendi’nin karısı Şöhret Hanım tarafından yazılmıştır. Şöhret Hanım Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre köyündendir. Şöhret hanım kocasından dolayı oldukça zengindir. Zeytin toplamaya bile giderken oldukça lüks cam topuklu ayakkabılar ve gösterişli kıyafetler giyermiş. Şöhret Hanımın bir de Zekeriya isimli bir oğlu vardır. Zekeriya yaşı gelince, Enver Paşa komutasında vatani görevini yapmak için Sarıkamış’a gider. Günler zorlu hava şartlarında kar üzerinde yürümek vatani görevini yapanlar için oldukça zor geçiyordu. Öyle ki askerler kendi yollarını kar üzerinde yürümek için kendileri açardı. Zekeriya bir gün yine karda yol açarak yürürken kar kuyusuna düşüp şehit olur. Annesi Şöhret Hanım ise bu kötü haberi kekliklerin sesleri arasında alır. İşte Şöhret Hanım keklik sesleri arasında yakar bu türküyü.

Bir şehit ailesinin neler hissettiğini anlatmaya çalıştı Sayın Bahçeli. Oldu mu? Bence eksik kaldı. Neden mi?

Ali Gaffar Okkan 46 yaşındaydı daha şehit edildiğinde. 2 çocuk babasıydı. Ya yanında şehit düşen 5 koruma polisi, ya onların aileleri. Sabri Kün, Selahattin Baysoy, Mehmet Kamalı, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş.

Doğru bir konuyu anlattınız ama bu konu eksik kaldı zannımca. Hikâye eksik falan bitti. Türkünün sözleri doğru yanlış geçti. Muhalefete bunca söz söyleyip 150 bin oyu olan bir partinin 4 vekili, keşke iktidar partisinin listelerinden o meclise girmeseydi. Bu türkü böyle bitmeseydi.

Neyse geldik yine sona kalın sağlıcakla…