Ekrem İmamoğlu'nu anlamaya çalışıyorum, lakin zorlanıyorum.

CHP'nin liderliğine aday mı, değil mi? Adaysa niçin ifade etmiyor? Yok, değilse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna tekrar aday mı? Anlayan var mı?

Kalabalık gidilen kebapçıda ortaya karışık sipariş verme pozisyonunda. Masaya hepsinden gelsin, ben içinden istediklerimi yiyeyim pozisyonunu seviyor olmalı. Ancak kalabalık masada kuzu şiş yemeyi hayal ederken konuşmaya dalıp tavuğun gerisiyle yetinmek zorunda kalabilir. Üstelik masadan erken kalkmazsanız hesabı da evinize gönderiverirler.

Ekrem Bey bir internet sitesi kurmuş, CHP'de değişim yapacaklarmış. Ekrem Bey diyorum ama galiba "muhterem zevat" demem gerekiyor. Değişime soyunan Ekrem Bey tekil kişi ama sayfada kullanılan ifadeler çoğul. Türkçe bilgilerinin kebapçı düzeyinde olduğuna mı yorayım, yoksa aslında çok kişiden oluşan bir ekip mi var?

Anlaşıldığı kadarıyla Ekrem beyle beraber muhterem zevat var. Hep birlikte durumdan vazife çıkarmışlar. Şöyle diyorlar; " ...değişim sürecinde her coğrafya ve katmandan vatandaşımızın sesine kulak vermeyi, onların talep ve isteklerini siyasal zemine taşımayı olmazsa olmaz bir görev kabul ediyoruz. " Metni hazırlayan muhterem zevat bölgesel ayrımcılığını " kardeşçe yaşamak " süsüyle birlikte satır aralarına gizleyip partiyi el altından yöneten 10 Aralık ekibine selam göndermeyi ihmal etmemiş.

Ekrem beyin yanındakiler sır olduğu gibi, değişimden ne anladıkları da gizli. Zira sitedeki tek sayfalık bildiride bu konuda ilaç için tek damlalık bilgi yok. Onun yerine kebapçı garsonu gibi sipariş topluyorlar. "Siz, ne istersiniz?" diye soruyorlar. Biz değişim dendiğinde ne anladığımızı yazacakmışız, onlar da CHP'de bizim istediklerimizi yapacaklarmış. Siteye yazmadım, buradan söylüyorum; "Ben menemeni soğansız severim, ortaya gelen menemen soğansız olsun lütfen."

Yapılan en hafif ifade ile CHP'lilerle dalga geçmektir. Ekrem Bey yanınızdakilere uymayın. Yapmayın lütfen, orası Kuvvayı Milliye'den doğan parti, birilerinin babasının kebapçı dükkanı değil. Siyaset kebapçı dükkânında yapılmaz.

Yüz yıllık bir partide değişim için açık ve net bir fikriniz, söyleyecek sözünüz yok mu?

Ekrem Bey, siyaset bulanık suda balık avlamak için yapılmaz. Gri'de bir renktir ama "Lider" rengi değildir. Göz alıcı rengi olmayan lider olamaz. Lider pusuda uygun anı beklemez. Lider net konuşur. Lider öne düştüğü zaman arkasındaki kurmayları da onunla beraber sahada olur. Tek başına arenaya çıkarsanız lider olamazsınız, aslanlarla dövüşen gladyatör olursunuz.

Ekrem bey, gri renkte elbette bir tercihtir. Gri olmaya devam edecekseniz geleceğiniz için size dostane tavsiyem siyasete İYİ Parti'de devam edin. Meral hanım zatınızı kucaklayacaktır. Beraberce merkez sağı olması gereken yerde inşa edin. Yok, CHP'de devam ederseniz, değil Genel Başkan <ki, kazaen olsanız bile "Bay Kemal" yerine "Bay Ekrem" haline dönüşürsünüz>, İBB Başkan adayı bile olamazsınız...

05.07.2023 - M. Şevket Atalay