AKP'nin direkt ilişki teklifini beğendim. Seviyesinin de en düzeyde olmasından yanayım. Durun, hemen yanlış anlamayın. AKP ile ilişkiye gireceğim yok.

 

Bahsedeceğim ilişki, önce Dışişleri Bakanınca dillendirilen sonra Sayın Bahçeli tarafından desteklenen ve AKP'nin ağır topu Hayati Yazıcı tarafından açıklanan Suriye ile olan ilişkiyle de ilgili değil. Yakın zamanda "Suriye ile aramızı dış güçlerin maşası olduğunu altılı masaya katılarak belli eden Ahmet Davutoğlu o günlerde bizi kandırıp bozmuştu." demelerini bile bekliyorum.

 

Benim olmasını desteklediğim direkt ilişki Sayın Yücel Yılmaz ile Sayın Mesut Ergin arasında olmalı. Yücel bey Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, Mesut bey ise Ayvalık İlçesi Belediye Başkanı. Büyükşehir AKP'den, ilçe CHP'den seçildi.

 

Bu ikisi tarafsız bir bölgede, mesela Ayvalık Cunda arasında Balıkesir merkezce yapılan Lale Adası Köprüsü’nün Ada tarafındaki bağlantı noktasında buluşsalar. Tarafsız bölge diyorum, çünkü beş yıl önce tamamlanan köprünün iki tarafında da yüz ellişer metrelik kısımda elektrik direkleri hala dikilmedi. Köprünün bağlantı yolları Ayvalık Belediyesi’nin, Köprü Balıkesir'in. Elektriği veren özel şirket bağlantı yolları faturasını Ayvalık Belediyesi’ne, Köprünün aydınlatma faturalarını Balıkesir'e yolluyor olmalı. Her halde sınır tam belli değil ki, köprünün iki ucunda yüz ellişer metrelik yere aydınlatma direkleri konmuyor. Yahu güzel kardeşim, Kıbrıs'ta ki Yeşil Hatta bile elektrik var, faturayı Birleşmiş Milletler ödüyordur. Birleşmiş Milletlere rica etsem AKP'li ve CHP'li belediyeler arasında kalan tarafsız bölgelere de el uzatır mı?

 

Yücel beyle, Mesut bey direkt ilişkiye geçerek köprünün etrafındaki pisliği temizleyip yeşil alan haline getirseler güzel olmaz mı? Her gün yerli yabancı binlerce turist Cunda'ya giderken bu köprüden geçip etrafındaki pespayeliği pisliği görüyor.

 

Neyse ki, otobüsten inmiyorlar. Ayvalık körfez içinde Yunus Emre parkında yanlışlıkla mola verseler, Ayvalık kanalizasyonu yaz aylarında beş katına çıkan nüfusa yetmediğinden körfeze bırakılan evsel atıklar nedeniyle turistlerin burun direkleri kırılacak. Ayvalık halkı alışmış olmalı ki sesleri çıkmıyor. BASKİ'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre kanalizasyon proje çalışmaları iki yıldır sürüyormuş. Belediye başkanları direkt ilişkide Ayvalık kanalizasyon projesinin akıbetini de konuşurlar.

 

Lale Adası’nda tarafsız bölgede kuracakları direkt ilişki sırasında arkalarını dönseler, Duba Plajıyla Uygulama Oteli arasında eskiden MTA'ya ait olan kamp alanının Milli Eğitimi Bakanlığı’na devredildiğini, geçen sene yapılan duvar imalatlarının bu sene yıkılarak bakanlık bütçesinden yeniden yapıldığını görecekler. Hatta biraz kulak kabartsalar, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden yapılan bu düzenlemelerin Uygulama Oteline devredileceğini ve sonrasında otelin özelleştirileceğini bile duyacaklar.

 

Yücel beyle Mesut Bey particiliği bir kenara bırakıp konuşabilseler, Ayvalık halkının yürüyerek gelebildiği tek plajın özelleştirmeyle yutulmasını önleyerek, bu alanın Uygulama Oteline değil Halk Plajı’na katılmasını sağlayabilirler. Belediyecilikte amaç yörede yaşayanların refahı değil midir?

 

Ne dersiniz, AKP yöneticileri CHP'ye CeHaPe demeyi bırakıp, Esad ile niyetlendikleri gibi CHP yönetimi ile direkt ilişkiye girer mi?

 

17.08.2022 - M. Şevket Atalay