Aslında yazacak bir sürü konu var. Ama benim klavyeye dokunacak dermanım yok. O kadar çok hastayım ki anlatamam. Ama yine de az bir şey yazmak lazım. En azından güler, eğlenir kimi zaman kızar, biraz deşarj olurum.

Biliyorum, kızacak bir sürü şey var. Hepinizin; “Ya ne gülüp, eğlenmesi. Gülecek halimiz mi kaldı?” dediğinizi duyar gibiyim. Zaten gülecek konular da inanın bu kızdıklarımızın arasında. Bize “yok artık” dedirten cinsten gaflar.

Malumunuz hepimiz nefesleri tuttuk, yeni seçilecek belediye başkanı için yapılacak yerel seçimleri bekliyoruz. Urla’mız da seçimden hemen 9 ay sonra belediye başkanı görevden alındı. O süreçten bu sürece de ilçe de belediye kayyumla yönetildi. İyisiyle kötüsüyle, her iki kaymakamımızda elinden geleni yaptı. İlçemiz için bir emek harcandı. Bunu inkâr edemeyiz. Seçilen belediye başkanının 9 aylık görev sürecinde yapmadığını, bu adamlar yaptı. Şimdi savunma mekanizmaları açıldı. Herkes bana şunu diyecek ya 9 ay diyorsun, 9 ayda ne yapılırdı, kayyum 4 yıl burada görev yaptı, diye. Cevabı basit, ilçemizde bu süreç zarfında iki kaymakamımız görev aldı, göreve gelir gelmez de elinden geleni yaptı. 9 ay boyunca görevde oturan başkan ne yaptı, sadece misafir ağırlayıp, tebrikleri kabul etti. Ya kardeşim sen zaten %67 bilmem küsürle seçimi almışsın neyin tebriği. Halk sana demiş ki “çalış”. E sen ne yapmışsın? Hiçbir şey…

Peki bunları yazdık. Bunun nedeni ne? Urla’yı bazı zihniyetlerin cepte görmesi.

Hangi seçimde kamuoyu yoklamasıyla aday çıkartıldı? Soruyorum size. Hangi seçimde halkın istediği, halktan kabul görmüş birileri aday oldu? Hiçbir zaman. Cevap bu kadar kısa ve net.

Zamanında ova, Kuşçular imara açılırken, neden alt yapısı düşünülmedi? Benim bildiğim bir yer imara açılırken ilk önce alt yapısı, yolları planlanır. Ama Urla’da biz bunları göremedik. Milyon milyon istenen evlerin bahçesinde, o şaşaalı sitelerde hala foseptikler var.  Ovanın, Kuşçular’ın bu kadar beton yığını olması zaten en büyük fiyasko. Bu kadar büyük bir yüz ölçümünde yer kalmamış gibi o güzelim tarım arazileri betona mahkûm edildi.

Bilenler bilir, sosyal medya da bir grup var, Urla Yerel Hizmetler Takip Platformu diye. Bu grup ilk kurulurken ismi “Urla Belediye Başkanını Arıyor’du “. E, peki ne oldu? Urla istediği başkanı bulabildi mi?

En son MHP’nin efsane İlçe Başkanı ve İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı olan Hasan Hüseyin Akgül’le hasbihal ederken 2014’te yerel seçimlerde belediye başkanı adayıyken anlattığı projeleri konuştuk. Hiçbiri ütopik değil, gerçekçi projeler ve Urla’nın Urlalının yararına olan projelerdi. Şimdi bakalım her partiden kaç tane aday var. Peki, kaç tanesinin böyle projeleri var? İzleyip bunu da göreceğiz.

Umarım Urla layık olduğu değere ulaşması için doğru belediye başkanını bulur. Değer sadece emlakta şişen rakamlarla değil, yaşam kalitesi olarak da kendini gösterir. Çünkü Urla bunu hak ediyor.

Neyse geldik yine sona kalın sağlıcakla.