Kasabada yaşıyorsanız eğer her an, sizin eğitiminizde emeği geçmiş bir öğretmeninize rastlamanız mümkün. Çocukluğumuzda veya gençliğimizde olduğu gibi onlardan köşe bucak kaçmak yerine, aksine yollarınızı kesiştirmek için çaba sarf ediyorsunuz. Gülümseyerek, gözlerinizin içi parlayarak yanlarına koşturuyorsunuz. Ne güzel çocukluğumuzun değerlerine ulaşabiliyor olmak. Ne büyük mutluluk.

Hemen hemen bütün sevdiğim öğretmenlerim çevremde. Bir kaç hafta önce Salı günü, üretici pazarında annemle beraber alışveriş yaparken, biraz ileride tezgahtan ürün seçen bir kadın dikkatimi çekti. Daha dikkatli baktığımda, İlkokul öğretmenim Makbule Denizli olduğunu fark ettim. Kalbim hızla çarpmaya başladı. Hani bazı meraklılar vardır, ünlü bir oyuncuyu yada şarkıcıyı gördüklerinde her şeyden koparak ona odaklanırlar ya, işte ben de öğretmenime aynen o heyecanla odaklandım. Annem beni görünce şaşkına döndü. Ne olduğunu anlayamadı ilk başta.  Öğretmenim diye koşarak yanına gittim. Çok heyecanlı söylemiş olmalıyım ki o da çok şaşırdı. Öğretmenimin gözlerinde ki pırıltı gördüm. Dile kolay 43 yıl önce ilkokul 3. sınıftan 5. sınıfa kadar okuttuğu öğrencisini karşısında görmek de güzel bir duygu olsa gerek.

Hemen tanıdı, konuştuk, sohbet ettik ve çok mutlu olduk bu karşılaşmadan. Kendisi de o gün beni anmış. Bir kaç yıl önce yine pazara gitmek için yolda dolmuş beklerken, ben de aracımla merkeze doğru ilerlerken görüp, gideceği yere götürmüştüm kendisini. O anı anımsamış. Demek ki o gün rastlaşacağımız içine doğmuş öğretmenimin.

Ne güzel oldu. Uzun süredir görmemiştim. Hayatımın bir döneminde, bende güzel hatıralar bırakan insanların önemi çok büyük. Hele hele bu dokunuşlar eğitimimi sağlayan güzel öğretmenlerim tarafından olunca, daha da bir anlamlı. Kızmadılar mı, söylemediler mi yanlışlarını? Tabii ki ama bunların hep bizlerin eğitimi için olduğunu vurgular derecesindeydi. Bu yüzden hepsine minnettarım.

İlk sırada satacağım canım ilkokul öğretmenim Makbule Denizli, hayatıma sporun anlamını katan Beden Eğitimi öğretmenim Şerafettin Ekşi, “yaparsın sen” deyip, Yarımada oyunlarında bütün atletizm dallarında yarıştıran sayın Kaya Hocam. Ortaokulda Fransızca derslerimizi espriler katarak bize öğretmeye çalışan, ilk günkü gibi anımsadığım uzun saçlarını yaptığı topuzuyla şefkatli Tahire Sezer hocam.

 Gözlerinin içi parlayarak ve gülümseyerek her daim arkadaş gibi davranan sevgili Levent hocam. Sakin konuşmasıyla, ders değil sanki hoşlandığımız bir masalı anlatıyormuşçasına derslerinden keyif aldığımız sevgili Hüseyin Avni Kocaoğlu hocam. Dönemimizde Müdür yardımcılığı yapan, taşkınlık yaptığımız koridorlarda bizi muzipçe uyaran sevgili Alim Ergül hocam. Rahmetle andığım, değişik giyim tarzıyla bizim giyim kuşamımızı denetleyen müdür yardımcımız sevgili Kamile hocam. Yine Rahmetle andığımız, kız öğrencilerine futbolu sevdiren, her dersinde cadılar ismini verdiği oluşturduğu kız futbol takımıyla erkek takımı arasında maç düzenleyen ve bu maçlar sırasında çaktırmadan cadılar takımını kayıran sevgili Kadir hocam.

 İyi ki hayat eğitimime sizler gibi değerli hocalarımla başladım. İyi ki benim hayatımda güzel anılar bıraktınız. Çok teşekkür ederim.

Ayrıca benim hayatımda çok önemli bir yere sahip, özverili, idealist, gerçek bir öğretmen ve gerçek bir eğitmen olan, oğlumun ilkokul öğretmeni sevgili Gülsüm Ergen hocam, size minnettarım. Çok teşekkür ederim.

 Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.