İşte 24 Kasım

İşte Öğretmenler Günü

UNESCO falan değil, bizim için Ata’mızın, Başöğretmen unvanı aldığı gündür, Öğretmenler Günü. Tabi baktığımız zaman sadece 24 Kasım’la sınırlı kalmamalı bu meşakkatli ve kutsal mesleğin günü.

Bir bakın teknoloji çağındayız. Günü geliyor artık kendi çocuklarımızın sorularından, ebeveynler olarak bizler bile bunalıyoruz. Yeri geliyor hayat mücadelesi, geçim derdi derken, geleceği emanet edeceğimiz fidanlarımıza eğilemiyoruz. Ama Öğretmen öyle mi? Kimi zaman anne, kimi zaman baba, kimi zaman kardeş, arkadaş çocuklarımıza. Günümüzde sadece öğretime yoğunlaşılmış olsa da, temelinde eğitim olan bir kurumun neferleri onlar. Gelecek meşalesini ellerinde tutanlar.

Tabi geçen sene de yazdım, daha önce de. Hatta bugün de yazacağım, devam ederse seneye de. Bu konuyu hep yazacağım, ta ki bu eğitim meşalesini ileriye taşıyacakları kurumlarında, öğrencileriyle buluşana kadar yazacağım atanamayan öğretmenler konusunu.

Ne acı değil mi? Emek var, eğitim var, heyecan var, kutsal bir meslek için kendi yanıp tutuşurken, o heyecanın, o ateşin sönüşü var.

Bu konu uzun, biter mi?

Bitmez.

Yazsak düzelir mi?

Düzelmez!

Ama hala umudumuz var. Bir gün herkes hak ettiği yerde liyakatle bulunacak. Her şey liyakate dayalı olacak. İşte o gün, sadece eğitim de değil, yeniden tüm yurtta milyonlarca meşale yanacak.

Ne diyelim, bugün öğretmenler günü. Başta Başöğretmenimiz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesileyle bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Başöğretmenim, ulu önderim açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürümeye devam edeceğiz, nurlar içinde uyu. Ve tabi ki bugünlere gelmemizde emeği geçen tüm öğretmenlerimizin de günü kutlu olsun. Hayatımın en değerlisi, biricik sevgilim senin de öğretmenler gününü buradan kutluyorum.

Ve kimse unutmasın ki, büyük bir kahramanlık destanıyla, devrimlerle kurulmuş olan bir ülkedeyiz. Herkesi geldiği gibi göndermiş olan bir neslin evlatlarıyız. Gün gelir inişler, çıkışlar olur. Belki adalet terazisi şaşar, liyakat unutulur. Ama gün gelir, öyle bir nesil yeniden gelir ki, yeniden adalet terazisi düzelir, yeniden liyakat her şeyden önce gelir. İşte bu nesli yetiştirecek olan tüm öğretmenlere selam olsun.

Geldik yine sona, kalın sağlıcakla.