Biz sessiz günlerden bahsederken, sesimize kulak veren birileri olmuş.

İYİ Parti’nin 81 İl Başkanı ortak bir basın açıklaması yayınlayarak, boğuştuğumuz ekonomik sıkıntılardan bahsettiler.

Açıkçası böylesine cesur yürekli insanların olması çok güzel. Bakıyorum da belki de sessizliğin sebebi insanların üzerinde oluşturulan baskılar.

Biz demokrasinin hâkim olduğu bir ülke de değil miyiz? Görüşlerimizi açıkça söyleyemeyeceksek (tabi ki saygı çerçevesinde) ne anlamı kalır demokrasinin.

Bence artık eleştirilere açık olma zamanı. Bu aslında eleştiride değil gerçekler.

Bakıyorum seçim dönemi vaatlerin başında, seçim sonrası günlük güneşlik, güzel bir ekonomik tablonun bizleri beklediği söylendi. E peki ne değişti?

Asgari ücrete zam geldi, güzel. Memurlarımıza güzel bir zam yapıldı, tamam. Hadi emeklilerimize de yapılan zam ile mutlu olmasalar da, sizleri de unutmadık dendi. Peki ya sonrası?

Mazot zammı, kur farkı, katma değer vergisi zammı ve oranlarda ki değişimi…

Ne verildi, sonra ne alındı?

Cevap vereyim, kaşıkla cebe giren, kepçe ile cepten geri çıktı.

Ama ne güzel ki, 81 tane cesur yürekli insan varmış. Çıktı ve sessiz geçen günlere bir ses getirdi. İnsanların dili oldu da konuştu. Ne diyeyim, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İYİ’ ki varsınız.

Bugünü kısa tutacağım. Umarım herkes üzerine düşeni yapar da, bizlerinde yükü hafifler. Sessizliğe aldanıp, insanları mutlu sanmayın.

Neyse bugün fazla tadım yok. Dedim ya biraz kısa keseceğim. Ama söz güzel günlerde, dolu dolu, güzel, keyifli yazılarla geleceğim.

Geldik yine sona, kalın sağlıcakla…