Beşinci kol tanımı fiili müdahaleyle ele geçirilemeyen bir yer veya devleti çeşitli yollarla ele geçirmek için yapılan uygulamaları içermektedir.

Şimdi, sizlere iktidarın tüm kamuoyundan sakladığı seçim yatırımı müjdesini veriyorum. Önümüzdeki sene Birleşmiş Milletler İstanbul'a taşınıyor. Merkezi New-York'ta olan örgütün Cenevre, Nairobi ve Viyana'da da irtibat ofisleri bulunuyor.

İstanbul'a derken tarihi yarımadayı kastediyorum. Binlerce yıldır dünyanın başkenti olmuş sur içi İstanbul'u önümüzdeki yıllarda BM Genel Merkezi olacak. Hatta Topkapı Sarayı’nın merkez ofis yapılması bile düşünülüyormuş.

Biliyorum içinizden bana "uydurma" diyorsunuz. İyi de, TUİK verileri ortada.

TUİK verilerine göre 2019 dan 2021 yılına kadar ülkemizin nüfusu % 0,73 artarken İstanbul'un toplam nüfusu % 2,07 arttı. Yani son iki yılda İstanbul'un nüfusu Türkiye ortalamasının üç katı arttı.

Şimdi soruyorum; İstanbul'un nüfusu Türkiye ortalamasının üç katı artarken, FATİH ilçesinin nüfusu niçin %13,57 oranında azaldı? Evet, yanlış yazmıyorum. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek gibi bir niyetim de yok.  TUİK'in adrese dayalı bilgi sistemine göre hazırladığı verilerde FATİH İlçesi nüfusunun son iki yılda altmış bin kişiden fazla azaldığı yazılı.

Fatih'te ne oldu? Veba salgını mı var? Yoksa deprem evleri mi yıktı? Böyle felaketler olmadığına göre nereye gitti Fatih'te oturanlar? Niçin gitti?

Benim ailem, son yarısı Karagümrük'te olmak üzere üç yüz yıldan fazladır İstanbul sur içinde yaşıyor. Ruhuma işlemiş Fatih'e her geldiğimde fazladan boş ev, daire göremiyorum. İstanbul genelinde nasılsa o oranda var.

Fatih'te artık TC vatandaşının yaşamadığı mahalle bile var. Sarıdemir Mahallesi. Küçükpazar'ın Haliç tarafı. Mahalle muhtarını telefonla arayıp; "mahallesinde TC vatandaşı olmadığını, kime muhtarlık yaptığını" sordum. "Orasını karıştırmamamı, bilgi istersem Nüfus Müdürlüğüne gitmem gerektiğini" söyledi.

Senin benim ödediğim vergilerle devlet bütçesinden Fatih'te dağıtılan sosyal yardımlar kimlere yapılıyor? Mesela Sarıdemir Mahallesinde TC vatandaşı yokken sosyal yardım dağıtıldı mı?

Ya da başka yerlerden sorayım. Boş olan Sarıdemir Mahallesi'nde seçmen olacak mı? Nüfus azaldığına göre Fatih'te seçmen sayısı da azalacak mı, yoksa artar mı?

Dünyanın bu eski başkentinde artık 72,5 milletten insan yaşıyor. Üstelik neredeyse TC vatandaşı kadar yabancı uyruklu var. Üstelik Fatih'te sonradan olma kaç TC vatandaşı olduğunu da bilmiyoruz.

Eğer Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Topkapı Sarayı’nda toplanmayacaksa, Fatih'te ne yapılacak? Niçin TC vatandaşlarından arındırılıyor?

Ümraniye ilçesi futbol takımının süper lige çıkmasının ardından stadı 11 haftada maç yapılacak hale getirilirken, Fatih Karagümrük futbol takımının süper ligdeki üçüncü sezonunda, 89 hafta geçmesine rağmen semtteki stadında oynamasına niçin izin verilmiyor? 

Fatih'le ilgili gizli bir plan mı var?

İnsanın aklına düşüyor, "bütün bu olanlar beşinci kol faaliyeti olabilir mi?" diye. Birileri farkında olmadan İstanbul'un değişik bir işgal ve yok ediliş planına alet mi oluyor?

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken, Fatih'te neler oluyor? Ne dersiniz?..

25.10.2022 - M. Şevket Atalay