Genel seçimlerin üstünden tam 3 ay geçti.

Peki, ne değişti?

Benzin 20,15 TL iken 37,44 TL oldu. Motorin 19,07 TL iken 38,64 TL oldu. Dolar 21,00 TL, Euro 23,00 TL iken biri 27,00 TL’ye, öbürü 29,00TL’ye dayandı. Hatta Euro’da 30,00 TL bandını bile gördük.

Bitti mi? Bitmedi. Hedefler 2023’ten, 2043’e çıktı. Velhasıl kelam her şey artı yönde ilerlemeye devam etti. En azından Sayın Maliye Bakanı’ndan, Merkez Bankası Başkanı’ndan durumla ilgili gerçek rakamları duyduk. Sürecin nasıl işleyeceğini dinledik. Konu zaten genel seçimler değil. Üzerinden tam 3 ay geçmiş. Şimdi esas konu yerel seçimler.

Genel seçim sonrası halka baktığınızda, yerel seçimlerde değişim olacak gibi. Ama değişmeyeceği düşünülen bir söylenti var; “İzmir CHP’nin kalesi” ya da “ceketimizi assak kazanırız” sözleri.

Bu söz gerçekten çok iddialı. Peki, soruyorum Cumhuriyet Halk Partisi’ne; İzmir için ne yaptınız, ne hizmetler sundunuz?

 Ve şimdi de soruyorum İzmirli hemşerilerime; verdiğiniz oyların ne kadar karşılığını aldınız?

Sayın Tunç Soyer “adayım” demiş. Sayın Başkan bence çıkıp açıklasın İzmir için ne yapmış?

En basitinden bakalım Urla’ya. Urla Belediye Başkanı, aday olurken bir temayül yoklamasından geçti mi? Hayır.

Peki, Urla Belediye Başkanı görevden alındığında, belediyeye kayyum atandığında, bunda halkın ne suçu vardı da, faturası halka kesildi? Urla’ya gelen hizmetler kısıtlandı. Kimse demesin ki kısıtlanmadı veya büyükşehir üzerine düşeni yaptı. Hayır, Urla bu süreçte üvey evlat muamelesi gördü.

Bununla ilgili en güzel açıklamayı İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener yaptı. Fatih Altaylı’nın YouTube programına konuk olan Sayın Akşener, yine cesur davrandı. Hem İzmir’de bu yaratılan algının değişmesi gerektiğini savundu, hem de İzmir için adayını açıkladı. Sayın Ümit Özlale.

Şimdi kimdir Ümit Özlale?

İYİ Parti İzmir Milletvekili olan Sayın Ümit Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü’nde danışman olarak çalışmış, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürütmüş iyi bir ekonomisttir. TÜBİTAK tarafından verilen 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanları Teşvik Ödülü’nün sahibidir. Bunlar internette, Google amcaya sorduğumuzda karşımıza çıkan sonuçlar.

Ama bunun dışında İzmir milletvekili olmadan önce de, olduktan sonra da durmadan İzmir’in tüm ilçelerini gezen, gittiği her yerde STK’ları, muhtarları dinleyen, anlatılan sorunlarla ilgili sadece not almakla kalmayıp, ayrıca dinlediği anda bu sorunların çözümlerini karşısında ki insana anlatan biridir Ümit Özlale.

Sayın Özlale’yi hiç dinlediniz mi bilmem. Ben çok dinledim. Kimse kızmasın ama ülkemizde siyaset biraz hayal satmaktır insanlara. Vaatler verirsiniz, kimi olur, kimi olmaz. Ama Ümit Bey’de hiç bunları görmedim. Hep gerçekçi, tutarlı, yapılabilecek şeyleri ve çözümleri anlatır. Bence İzmir, bir Ümit Özlale’yi yakından tanımalı. İzmir kimsenin ceketini asacağı askı değil, hizmet getireceği altın bir şehirdir.

Bence İzmirli de artık bu söylemi kırmalı. Daha önce olmadı mı?

Burada Adalet Partisi’nden, Anavatan Partisi’nden, Demokratik Sol Parti’den, Doğru Yol Partisi’nden belediye başkanları oldu. Kim bilir belki bu dönemde her şey değişir.

Neyse geldik yine sona kalın sağlıcakla…