Ve Bahar mevsiminin ilk ayını da bitiriyoruz. Güzelliklerle gel Nisan. Bereketinle, müjdelerinle gel.  

Şu anda ülkemin gündeminde malumunuz seçim heyecanı ve karmaşası var. Çeşitli haber kanallarını izlemekten kendimi alamıyorum. Farklı yorumları takip edebilmek adına. Twitter’da güvendiğim kişilerin yorumlarını, açıklamalarını, yazılarını takip ediyorum. Hatta bir taraftan televizyon izleyip aynı zamanda telefondan twitter takibinde kalıyorum. Evde artık eşimle yan yana koltuklardan mesajlaşarak iletişim kurabileceğiz. O derece yani, hiç abartmıyorum.

Bu günlerde yaptığım en güzel şeylerden biri de, sosyal medya hesaplarımda yaptığım temizlikler. Nasıl evlerimizde bahar temizliği yapıyorsak, arada sosyal medya temizliği de şart.

Malumunuz hararetli geçen bir seçim sürecinde olduğumuz için, paylaşımlar insanların siyasi kimliklerini ortaya çıkaran cinsten. 20 yıldır yaşadığımız haksızlıklara, sindirilişimize rağmen, hala daha mükemmel işler yapmışçasına savunur cinsten paylaşımlar yapanları. Dürüst davranmayıp, kişilerin açıklama videolarından işlerine yarayan kısmını kesip yayınlayarak, altına farklı yönlere çekilecek açıklamalar yazan arkadaşların beni takip etmesine, benim de onları takip etmeme hiç gerek yok. Hiç kimse kusura bakmasın artık tolere edemiyorum.  

Umarım kavgasız gürültüsüz, hır gür olmadan, güzel bir seçim süreci geçiririz.

Seçim konusuna girmişken, sevgili Urla’mda da heyecan verici hareketlenmeler başladı.  Geçtiğimiz günlerde Genel Merkez tarafından yetersiz çalışma gerekçesiyle, CHP İlçe Başkanı ve İlçe yönetimi görevden alındı. Bence bu güzel şeyler olacağının hareketlerinden biri diye düşünüyorum. İlçe yönetimleri ne kadar iyi çalışırsa, genel merkez o kadar güçlenir. Bu işte de vardır bir hayır.

Beni asıl sevindiren haber ise Sayın Sibel Uyar’ın CHP 1. Bölge Millet Vekili Aday Adayı olması. Gerek yapmış olduğu 1 dönemlik Belediye Başkanlığı, gerekse sonrasında Kadın Kooperatifini taşıdığı konumu için kendisini takdir ediyorum. Bir kadın olarak, önce kadınları düşünmesi, sonrasında hedefinin hep ileriye doğru gitmek olduğunu görmek, her zaman desteklenmesi gerektiğini düşündürüyor.

Bir dönem yapmış olduğu Başkanlık görevinde birçok güzel işlere imza attı. Bir kez daha şans verilmiş olsaydı, eminim ki birçok güzel işe daha imza atacaktı. Atmış olduğu Millet Vekilliğinde de şans verildiği takdirde, çok güzel işlere girişeceğine eminim. Sibel Hanım gibi kadınlara Mecliste çok ihtiyacımız var. Yolunuz açık olsun. Umarım tüm partiler bu seçim sürecinde, kadın aday sayılarını fazlasıyla arttırmış olurlar.

Artık değişim zamanı. Edip Akbayram’ın da dediği gibi, güzel günler görmek istiyoruz artık.

Ne diyor Bay Kemal?

“Sana söz baharlar gelecek,

Sana söz umut bitmeyecek...”