“ İçinde bulunduğumuz durum bu komutanlara ihtiyaç duyulmasıdır.”

 

Sevgili okuyucular,

Geçtiğimiz 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48’nci yıldönümü idi. Ne yazık ki bu başarı gereği gibi kutlanmadı ve halka tam olarak anlatılamadı.

 

İşte bu komutanlar barış harekâtı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevliydiler. Ne yazık ki bu değerli yurtsever komutanlar 28 Şubat’ta darbe yaptılar-yapacaklar diye tutuklandılar.

 

Bir komutan kolay yetişmez. Bu nedenle her türlü savaş taktiğine vakıf bu komutanlar serbest bırakılmalı. Çünkü ülkemizin dört tarafı düşmanlarla çevrili. Batılılar ilk fırsatta ülkemizi işgal edip parçalama planları peşinde olduğunu herkes biliyor. Bunun örneği aşağıdaki haritada çok açık bir şekilde görülüyor.

    İşte parçalanmak ve sonra bölüşmek istenen Anadolu haritası

*  *  *

Türk yargısı saptadı:

15 Temmuz'un faili; AMERİKA VE NATO

Sevgili okuyucular,

15 Temmuz darbesiyle ilgili uzun bir araştırmanın kopyası bana da gönderildi. Türk Savcılarının araştırmaları sonucu darbenin oluşumunda NATO’nun büyük rolü olduğu anlaşılırken Fethullah Gülen’in de CIA ajanı olduğu tespit edildi. İşte hazırlanan rapordan kısaltılmış bir örnek;

-Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimini bastırarak zincirlerini kırdı. Savcılarımız hazırladığı Genelkurmay, Akıncı Üssü, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı iddianamelerinde ABD ve NATO'nun darbe girişimindeki rolünü ortaya serdi

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Cumhuriyet savcıları tarafından hazırlanan iddianamelerde, FETÖ’nün dış güçlerle olan bağı da net şekilde ortaya konuldu. İddianamelerde, yurtdışı görevlere seçilerek NATO kadrolarına atanan FETÖ/PDY mensubu subayların bazı millî ve askerî bilgileri NATO makamlarına servis ettikleri kaydedildi. Bir FETÖ sanığının darbe girişiminden hemen önce “Amerika’nın, NATO’nun onayı var” şeklindeki ifadeleri de yer aldı. İddianamelerde dikkat çekilen bir nokta da şu oldu: Darbe girişiminden önceki son 15 yılda ABD’ye NATO daimi görevlerine gönderilen FETÖ’cülerin sayısı arttı, bunlardan darbe girişimine fiilen katılan FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilenlerin oranı dikkat çekecek boyutta.”

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. Darbe girişiminin başladığı saatlerde Türk yargısı da çok önemli bir sınav vermişti. Türkiye genelindeki tüm hakim ve savcılardan izinli olanların, izinlerini keserek derhal görevlerine başlamalarına karar verilirken FETÖ’cü hakim, savcı ve yüksek yargı üyeleri hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Diğer yandan darbe girişiminin bastırılmasıyla birlikte darbecilerle ilgili çok titiz bir soruşturma ve kovuşturma süreci yürütüldü. Cumhuriyet savcıları, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’nün diğer istihbarat örgütleri ve dış güçlerle bağına ilişkin önemli deliller topladı. Bu belge ve deliller, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açılan davaların iddianamelerinde yer aldı..

FBI İŞBİRLİĞİNİ RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU

Darbe girişiminin en kritik davalarından birisi olan 15 Temmuz’da Genelkurmay karargâhında yaşanan eylemlere ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “FETÖ’nün yabancı istihbarat servisleri ile irtibatı çok açıktır.” tespiti yapılıyor. Savcılık şu bilgileri paylaşıyor:

“Yurt dışında okullar ve eğitim kurumları açıp daha sonra birçok alanda ticari faaliyet yürüten F. Gülen, evrensel düşüncelere uyumlu olarak ve küresel güçlerin emrinde örgütünü yönetebilmektedir. Türk Cumhuriyetlerinde açtığı okullarında, diplomatik pasaportlu Amerikalı CIA ajanlarını İngilizce öğretmeni olarak istihdam etmiştir. Yabancı ülkelerden destek alabilmek için onlarla işbirliği içinde olmuştur. Bu nedenle Fetullah Gülen'in, AB, ABD ve istihbarat örgütlerine çalıştığı, CIA ajanı olduğu, onlara istihbarat sağladığı iddiasını doğrulayan birçok delil bulunmaktadır. FBI, resmi internet sitesinde, işbirliği içinde oldukları gruplar arasında Fetullah Gülen örgütünü de saymaktadır.”

DAVALAR TAMAMLANDI

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından açılan 289 davanın tümü tamamlandı. Bu davalarda 4 bin 891 kişiye hapis cezası verildi. Aralarında 85 eski generalin olduğu bin 634 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

--Kaynak: ozel.buro.istihbarat
…………………………………………………………..

SEVDİĞİM SÖZCÜK: Hedefe varmak için inanmak yetmez, yürümek de gerek.”