BIRAKIN DOMATES, SOĞAN KAVGALARINI DA ÜLKEMİZİN ETRAFINI ÇEVİREN VE  İÇİMİZDEKİ DÜŞMANLARA BAKIN!..

“Rüyalarımızın gerçek olmasını istiyorsak, öncelikle uykumuzdan uyanmamız lazım.” Hulusi ŞENEL

Sevgili okuyucular,

Yunanistan dibimizdeki adaları silahlandırıyor, Amerika Yunanistan’da ve adalarda üs kuruyor, Suriyeli, Afganlı milyonlarca genç yurdumuzu işgal ediyor ve bir takım kökü-ırkı ne olduğu bilinmeyen cemaatçiler - şeriatçılar Atatürk’e, cumhuriyetimize, Anayasamıza ve de Türklüğe karşı çıkıyorlar!

Peki, bizim iktidardaki, muhalefetteki sözde siyasetçiler ne yapıyorlar, soğan, biber ve ekmek fiyatlarını tartışıyorlar.

Uyanın beyler uyanın!.

Kurtuluş savaşı öncesinde de beceriksiz Osmanlı yönetimi ülkeyi borç içine sokmuş,  halkı da fakirleştirmişti. Ama halkımız ülke işgale uğrayınca ne domates, ne soğan ne de ekmek düşündü ve düşmana saldırdı ve işgalci düşmanları kovdu…

Ne diyor ATATÜRK, AYDINLARI, HALKI SESSİZ KALAN VEYA KORKAK OLAN MİLLETLER EZİLMEĞE MAHKÛMDURLAR."   

***

Sevgili okuyucular,

Diyeceğim şudur ki, ülkemiz bir işgal bataklığına doğru gidiyor. Sığınmacılar “Hatay Suriye’ye aittir” diye haykırıyor, hatta çeteleşiyorlar.. Yunan adaları silahla, toplarla, askeri birliklerle doluyor Amerikan askerleri ile Yunan askerleri ortak tatbikat yapıyorlar. Ve bizim iktidarımız, muhalefetimiz koltuk, makam kapma peşinde koşuyor.

Bu nedenle acilen yurtseverlere ve aydınlara ihtiyacımız var. Bunlar devleti yönetenleri, muhalefeti ve halkımızı uyarmak zorundadırlar. Kimin dost, kimin düşman, kimin-lerin ülkeye ihanet ettiğini bunlar açıklamalı. Kimdir bu yurtseverler, aydınlar derseniz, bilim - ilim adamları, gazeteciler, öğretmenler ve siyasilerdir. Bunlar okuyan, öğrenen, düşünen, beyinsel üretim yapan, üretimini topluma aktaran ve uygulamak için mücadele eden yurtsever kimselerdir.  

***

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIYOR.

Genel seçimleri bitirdik ama sırada yerel seçimler var. Belediyelerde yönetimler değişecek. Bir süredir Kayyumla yönetilen Urla Belediyesi halkın seçtiği başkanla hizmetine devam edecek.  CHP adayının eski başkan Sibel Uyar olacağını biliyoruz ama  kendi adayı ile seçime girecek olan İYİ Parti adayının kim olduğu-olacağını henüz öğrenemedik..

***

URLA’DA KENT KONSEYİ VE ÇAĞDAŞ YASAMI DESTEKLEME DERNEĞİ VAR.  AMA…

Sevgili okuyucular,

Urla’mızda bir Kent Konseyi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adlarında iki kuruluşumuz var. Ama bunların faaliyetleriyle ilgili hiçbir duyuruya - habere ulaşamıyoruz. Bunlar üzerlerine aldıkları görevleri yerine getirseler ve bildirseler çok seviniriz.

Dikkat ederseniz her geçen gün nüfusu artan Urla’mızın bir düzene-planlamaya ihtiyacı var. Bozuk yollar, kaldırımlar ve kaldırımları işgal eden bakkallar, manavlar ve caddelere, sokaklara gelişi güzel park eden otolar Urlalıları bıktırıyor. Merkez dışında örneğin Jandarma Kavşağı ile Adalet Sarayı arasında çok katlı bir otopark bu rahatsızlığı ve sıkışıklığı giderebilir. Bu konuda Kent Konseyi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne de görevler düşüyor. Bu saydığımız konularda çalışmalar yapıp rapor hazırlayarak belediyeye sunabilirler.

SEVDİĞİM SÖZCÜK:  Tek bir kutsal savaş varsa, o da özgürlüklerimizi kurtaran ve bize bağımsızlığımızı kazandıran savaştır.” T. Jefferson