Sevgili okuyucular,

Önümüzdeki 28 Haziran Kurban Bayramı. Dinimiz icabı diye yüzbinlerce canlı hayvan kesilecek-kurban edilecek. Tabii bu arada Afrika’da, Asya’da fakirlere yoksullara dağıtacaklarını ilan ederek kurbanları toplayan bir takım şebekeler de ortaya çıkacak-çıkmakta da... Bu konuda uyanık olalım.

Bakınız Peygamberimiz kurban konusunda ne diyor? “Kestiğiniz kurbanı üç parçaya bölün. Bir parçasını ailenize ayırın. İkinci parçasını kurban kesemeyen yakınlarınıza, üçüncü parçasını da çevrenizdeki- mahallenizdeki fakirlere verin.”

Eğer yakınlarınızda ve çevrenizde yardıma ihtiyacı olmayanlar varsa yardımlarınızı lütfen Lösemili Çocuklara Yardım Derneği’ne, kimsesiz ve fakir çocuklara eğitim sağlayan Darüşşafaka’ya ve Şehit Asker Aileleri Derneği’ne yapınız.

EVET, SEÇİMLER BİTTİ VE CUMHUR İTTİFAKI MURADINA ERDİ

Uzun bir süre devam propagandalar, yalan yanlış iddialar ve vaatler sonrası seçimler de bitti. Ne oldu Cumhur ittifakı kazandı, Millet ittifakı seçimi kaybetti. Bu konuda gazetelerde, televizyonlarda çok sayıda tartışma yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Şimdi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşuluyor ve İstifa etmelidir “ diyenler bu arada CHP’nin Atatürk’ün kurduğu ilkelere dönmesi gerektiğini savunuyorlar.

Benim merakım bu seçim sonuçlarının batıda nasıl karşılandığı idi. Amerika’dan VOA kanalıyla bana iletilen bir habere göre içlerinde iki Türk’ün de bulunduğu yabancı siyaset bilimcileri Erdoğan’ın bu devre nasıl bir siyaset izleyeceğini merak ederlerken, Kılıçdaroğlu’nun hatasını da dile getiriyorlar.

Seçim sonuçları sonrası Paris’te toplanan bazı siyaset bilimcileri ki aralarında iki de Türk var.  Erdoğan’ı kutlayıp kendi aralarında; "Muhalefet nerede hata yaptı?", "Erdoğan nasıl bir yönetim sergileyecek?" ve "Kürtler ne yapacak?" gibi soruları tartışıyorlar.

VOA’ya konuşan Fransız siyaset bilimci Didier Billion ve Samim Akgül ile Bayram Balcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın " iç politikada daha sert, dış politikada ise daha pragmatik ve ılımlı bir siyaset " izleyebileceği görüşündeler. Kılıçdaroğlu’nu göçmenler hakkında Avrupa'daki aşırı sağa kayan bir söylem kullandığını için sert eleştiri aldığını belirtiyorlar. Bu arada HDP içinde de büyük çalkantıların beklendiğini, HDP'nin de artık "PKK ile arasına net çizgi koyması gerektiğini " savunuyorlar.

“Atatürk’ün CHP’si Değiliz !”

CHP’nin Genel Başkanı olduğu yıldan bu yana seçimlerde başarı elde edemeyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu görevden çekilmesi konusunda faaliyetler arttı. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçildiği günden bu yana CHP’nin iktidar olamamasının sebebinin Kılıçdaroğlu’nun başarısızlığı yanı sıra CHP’yi Atatürk’ün ilkelerinden de uzaklaştırdığı iddia ediliyor.

 

Nitekim arşivlere girildiğinde bu iddiaların doğruluğu ortaya çıkıyor. Örneğin 8 Aralık 2016 tarihli Habertürk televizyonun arşivine girdiğinizde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’ün CHP’si ile bugünkü CHP aynı değil dediğini öğreniyoruz. Kılıçdaroğlu aynı ifadeyi Aydınlık Gazetesi’nde de iddia etmişti.

İşte Kılıçdaroğlu’nun Habertürk TV’de ki o sözleri;

“- Atatürk’ün kurduğu Halk Fırkası’ (CHP) yla bugünkü CHP aynı değil. ATATÜRK’ün partiyle bugünkü CHP arasında çok fark var. Dünya değişiyor, insanlar değişiyor, biz de değişiyoruz. Çünkü aradaki fark büyük. O zaman sosyal demokrasi yoktu şimdi sosyal demokrasi var.  Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Sosyalist enternasyonal üyesiyiz. O dönemin Cumhuriyet Halk Fırkası Cumhuriyet’i kuran Kuvayı Milliyeci bir partidir. O dokunun izleri bizde vardır.”

TÜM BABALARIN BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

SEVDİĞİM SÖZCÜK: Cemaat ve tarikatlar İslâm’ı çökertmek için ülkemizde kurdukları karakollardır.” Mareşal Fevzi Çakmak