Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar.” Atatürk

Sevgili okuyucular,

Genel seçimler bitti sıra yerel-belediye seçimlerine geldi. Kulağımıza gelen haberlere göre Urla Belediye Başkanı olmak isteyenler bir hayli yüksek sayıda.. Kimine göre 10 kimine göre bu rakam 20 ye kadar yükselebilirmiş!.

 

İlk duyduğumuz isim eski Belediye Başkanı Sibel Uyar. Milletvekili adaylığı olmayınca bu defa belediye başkanlığına tekrar aday olacağını yakın dostlarına açıklamış. Sibel hanım tekrar seçilirse geçmişin verdiği tecrübe ile Urla’ya güzel hizmetler vereceğine inanıyoruz ama yine de kararı Urlalılar verecek..

 

*  *  *

URLA’DA GÜZEL ÇALIŞMALAR

Geçenlerde gazeteci dostlar Göksel Kayseri, Öcal Uluç, Kenan Seven ve ben Urla’nın tarihi ve kültürel değerlerinin, gelenek ve göreneklerinin derlenip kayıt altına alındığı gibi aynı zamanda sergilen Urla Kent Tarihi ve Arşivi Müzesi’ni ziyaret ettik ve çok beğendik. Sergileme çok güzel. Başta Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Murtaza Dayanç olmak üzere emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır.

MÜZE’DE NELERİ GÖREBİLİRSİNİZ?

Örneğin  geleneksel Urla yaşantısı, Urlalıların yaşamış olduğu tarihi kronolojik safhalar, işgal ve kurtuluş dönemleri, mübadele ve kalkınma dönemleri gibi konular.  Sözlü tarihi tanıkların röportajları, tarihi Urla yemeklerinin tarifleri, Urla ile ilgili belgeseller gibi video görüntüleri vs..

*  *  *

TARAFSIZ BASIN BASKI ALTINDA

Bağımsız yani tarafsız gazetecilik yapıp gerçekleri yazmak bu ülkede suç sayılmağa devam ediyor. Bugünkü iktidar ve çevresindekiler gerçekleri dile getiren meslektaşlarımızı hukuk dışı uygulamalarla susturmağa çalışıyorlar. Bu kaygı verici olduğu kadar üzücü duruma son verilmesi gerekiyor. Bunu da savcılarımız ve hakimlerimiz sağlar.

 

Gazetelerde okumuşsunuzdur doğuda (Tatvan’da) Sinan Aygül isimli meslektaşımız belediyenin usulsüz bir satışını yazdığından, Mersin’de gazetecilik yapan İsa Çakıcı da Suriyeliler tarafından dövüldüler.  Tele-1’in Genel yayın müdürü Merdan Yanardağ Apo’ya ve terör gruplarını övdüğü iddiasıyla tutuklandı. Bu iddia ne kadar doğru bilemiyoruz. Temennimiz gazetecilere karşı yapılan baskıların bir an önce durdurulması.

 

*  * *

EKONOMİK SORUNLAR DİLLERDEN DÜŞMÜYOR!

Parlamenter ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Cumhur ittifakı birçok vaatlerde bulundu. Ekonomi düzelecek, Türk lirasının değeri artacak, fakir halk zenginleşecek ve yapılacak çalışmalarla ülkemiz büyüyecek!.

 

Hani ne oldu?

Dolar yükseldi, paramızın değeri düştü. Hayat pahalılıkta göklere uçtu. Halkımız ne yapacağını şaşırdı ve şaşırmakta da devam ediyor. Kısaca doları olanlar daha çok zenginleşiyor, TL ile kazananlar, çalışanlar daha da fakirleşiyor. Tam bir kapitalist düzen; çoğalan fakir bir avuç zengine muhtaç ediliyor..

 

Bu satırları yazarken aklıma Charles Darwin’in şu sözü geldi aklıma ne diyor Darwin; -Bilim ve sanat bir kuşun kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar.

Uçamayanlar ise tavuk olur. Tavuk toplum, önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz.”

 

E-posta: hulusisenel@yahoo.com 

…………………………………………………….

 

SEVDİĞİM SÖZCÜK: Tek bir kutsal savaş varsa, o da özgürlüklerimizi kurtaran ve bize bağımsızlığımızı kazandıran savaştır.” T.Jefferson