Sevgili okuyucular,

Ülkemizde ne idükleri belli olmayan, karşı oldukları Şeriat veya Dikta rejimlerle mücadeleden korkup ülkemize sığınanların çoğalması ve bunlara göz yumulması ülkemiz ve milletimiz içinde büyük bir tehlike oluşturmakta.

Bizde de Türk, Türk milliyetçiliği, Atatürk, laik cumhuriyet düşmanları türedi. Bunlara sessiz kalanlar da belli. Ama biz kaçmıyoruz, kaçmayız da. Tehlike devam eder büyürse  savaşacağımız da belli..

Bizdeki Türk-Türklük, Atatürk, laik cumhuriyet düşmanları hiç şüphesiz batılı emperyalist ve Hıristiyan dünyasının amaçlarına hizmet etmekte ve vatanını seven, koruyan Türkleri, Türk milletini de sağdan, soldan gelen-toplanan bir takım sığınmacılarla sinsice asimile etmeğe çalışmaktalar. Hatta bunlar kadınların-kızların okuma-yazma öğrenmelerine bile karşı çıkıyor, Türk alfabesinin yerine Arap alfabesinin getirilmesini bile istiyorlar!.

Şimdi bunları dile getirdikten sonra ne yapabiliriz diye düşünmeliyiz. Önce çocuklarımıza; Türk kimdir, Atatürk kimdir ve ne yapmıştır, Milliyetçilik nedir, çağdaş laik cumhuriyet nedir? Sorularının cevaplarını öğrenip öğreteceğiz. Şimdi gelelim Milliyetçilik ve Atatürkçülük nedir sorularının cevabına;

MİLLİYETÇİLİK NEDİR?

En gelişmiş toplum düzeni olarak millet, insanlık ailesi içinde belirli tarihi aşamalardan geçerek oluşmuş bir düzeni ifade eder. Milliyetçilik de millet gerçeğinden hareket eden, bir fikir akımı ve en geçerli sosyal politika prensibidir. Milliyetçilik millet gerçeğine dayanmaktadır.

Milliyetçilik, kendilerini aynı milletin üyesi sayan kişilerin duydukları, bir arada, aynı sınırlar içerisinde, bağımsız bir hayat sürmek ve teşkil ettikleri toplumu yüceltmek isteğidir.

Milliyetçilik Özellikleri Nelerdir?
- Kurtuluş Savaşı ile beraber Türk Devleti'nin kurulmasındaki temel ilke olmuştur.
- Fedakârlık ve dayanışmayı gerektirir.
- Ümmetçilik ile beraber ırkçılığı reddeder.
- Türkiye Cumhuriyeti'ni benimsemiş olan ve ‘Türküm’ diyen herkes Türk'tür.
- Milli birlik ve beraberlik esas alınır.”

……….

ATATÜRKÇÜLÜK NEDİR?
Atatürkçülük; Türk Milleti’nin bugün ve gelecekte tam bağımsızlığa, huzur ve refaha sahip olması, devletin millet egemenliği esasına dayandırılması, aklın ve ilmin rehberliğinde Türk kültürünün çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkarılması amacıyla temel esasları yine Atatürk tarafından belirtilen devlet hayatına, fikir hayatına ve ekonomik hayata, toplumun temel müesseselerine ilişkin gerçekçi fikirlere ve ilkelere Atatürkçülük denir.”

………

ATATÜRK’TEN BİR ANI

Yazımı sonlandırırken Atatürk ile Amerikalı bir general arasında geçen kısa bir konuşmadan-anıdan bahsedeceğim. Amerikalı General Harbord Sivas’ta kurtuluş savaşı hazırlıkları-planları yapan Atatürk’le konuşur ve “Milletiniz büyük komutanlar yetiştirmiş, büyük ordular kurmuş. Bugünkü duruma baktığımızda son dört yıl savaştınız ve yenildiniz. Bu durumda tek başınıza ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bir milletin intihar ettiğini mi göreceğiz?” dediğinde Atatürk Amerikalı Generale şu cevabı verir; “Teşekkür ederim tarihimizi iyi okumuşsunuz, bizi öğrenmişsiniz. Fakat şunu bilmenizi isterim ki biz emperyalist pençesine düşen bir kuş gibi yavaş yavaş aşağılık bir ölüme mahkûm olmaktansa babalarımızın oğulları olarak vuruşa vuruşa ölmeyi tercih ederiz.”

 

URLAMIZ İÇİN BAZI GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILIYOR.

Belediye arkasındaki eski pazaryerine bir kısmı otopark olmak üzere çok güzel bir park yapıldı. Ve o meydan ilçe merkezine bir ferahlık getirdi. Şimdi Yelken kulübünün bulunduğu geniş araziye de imrenilecek bir düzenleme yapılıyor. Yol kenarındaki resimlere baktığımızda böyle yerin kazandırılması övünç verici. Şimdi sırada İskele’den kaldırılan Pazaryerinin nereye aktarılacağı. Yakında o da tamamlanır sanırım. Bu tesislerin karar vericilerini, planlayıcılarını Urlalı olarak tebrik ediyoruz.

………………

SEVDİĞİM SÖZCÜK: İnsan hayvandan konuşmakla üstündür. Ama doğru konuşmazsan hayvanlar senden üstün olur.” Şeyh Sadi