Sevgili okuyucular,

Bir akşam yatağıma uzandığımda bir hayâl dünyasına daldım. Havası güzel, sağlıklı, denizi tertemiz, bir çok plaja sahip  ve etrafı yemyeşil Urla’mız neden  modern, tertemiz bir ilçe olmuyor diye düşündüm.

Çünkü Urla’mızda caddeler, sokaklar ve yaya kaldırımları bozuk olduğu kadar temiz de değil. Trafik düzeni ise çok berbat.

Avrupa’da, Uzak Doğu’da bir çok ülke-şehir gezdim ve imrenerek dura dura seyrettim. Binalar modern bir mimarlık örneği taşıyor. Yollar düzgün, kaldırımlar düzgün ve tertemiz. Caddeleri ağaçlarla, çiçeklerle süslü.

Peki bu şehirleri bu güzel hale kimler getirmiş diyebilirsiniz. O güzellikleri  şehrin  belediyeleri, yani belediyelerin mimarları,  parklar, bahçeler ve tenizlik işleri müdürleri..

 Peki Urla’mızda bunlar yok mu var. Var ama bu hizmetler masa başında oturarak olmuyor. Bu bölümlerin mensupları masa başında oturmamalı, ilçemizi sokak sokak, cadde cadde dolaşmalı hatta bir iki yılda şehir plancıları, parklar müdürleri hiç olmazsa  yakın mesafedeki İtalya, İsviçre gibi ülkeleri ziyaret ederek modern mimari düzeye sahip şehirleri görmeli ve örnek alarak geri döndüklerinde bunları Urlamızda da yapmalılar.Bunlar yapılırsa Urla modern, tertemiz turistik bir şehir-ilçe olabilir.

İlçemizde Kent Konseyi, Çağdaş Yaşam Derneği var. Bunlara bir de Urla’yı Güzelleştirme Derneği  eklenirse  bu kuruluşlar  Urla’mızı modern ve tertemiz bir turistik ilçe olmasını sağlayabilirler. Haydi belediye!  Haydi Urlalılar ilçemizi güzel, tertemiz, modern bir ilçe yapalım.

*  *  *

URLA  MEYDANLARI SOKAKLARI BAŞI  BOŞ HAYVANLARLA DOLU

Sevgili okuyucular,

Hayvan severler arasında yapılan bir araştırmaya göre, bu insanlarda zihin yetisi  daha yavaş zayıflıyormuş. Araştırmayı Amerika’daki Michigan üniversitesi yapmış. Daha önce yapılan bir araştırmada da insanlarla hayvanlar arasındaki bağın-sevginin kan basıncını ve stresi azalttığı ve sağlık üzerinde olumlu etkisi olduğu tesbit edilmiş. Ev hayvanlarının beslenmesi Stres üzerinde büyük fayda sağladığı da iddia ediliyor. Bakınız Dünya Sağlık Örgütü hayvanlarla ilgili ne diyor; sokak hayvanlarını korumada en etkili yöntem öncelikle hayvanlar kısırlaştırılmalı, insanlar eğitilmeli, hayvan sahipleri de kayıt altına alınmalı.

Belediyeler de bu hayvanları toplamalı, bakımını ve aşılamasını yapıp sonra alınan yerlere bırakmalı. Peki bunlar yapılıyor mu? Hayır.

O zaman hem insani, hem din’i ve hemde yasal görevler ihmal edilmiş oluyor. Yazık,  çok yazık!.

*   *  *

URLA NIN TURİZM MERKEZİ OLMASI İSTENİYOR  AMA..

Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dayanç bir süre önce sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmiş ve Urla’nın turizm yönünden  kalkınması için çalışmalar yapılmasının gereğini vurgulamıştı.

Bu toplantıya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası, Kent Konseyi, Bağ Yolu Derneği, Otelciler Derneği, Gastronomi Derneği ve Urla Doğal Sofra Gönüllüleri temsilcileri  katılmış Dayanç yaptığı konuşmada  “  Urla ilçemiz her geçen gün daha fazla cazibe merkezi haline gelmekte, bu anlamda kendi kültürel mirası ve tarihi – doğal dinamikleri ile sürdürülebilir bir turizm modeli en doğru olanıdır “ demişti. İşte o günden bu yana ne gibi bir çalışma-lar yapıldı bilmiyoruz.

Umarız sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkan vekilimiz bu konuda gerekli çalışmaları harekete geçirir ve en kısa zamanda modern bir Urla’ya kavuşuruz.

……

TRAFİK DÜZENİ NE ZAMAN DÜZELTİLECEK?

Daha önce de yazdım. Jandarma kavşağından başlamak üzere merkezde bir trafik düzeni yapılması ve kaldırım kıyılarına park edenlere 15 ile 30 dakikalık zamanlama yapılması, kaldırımların esnaf işgalinden kurtarılması ve yıkık-dökük kaldırımların da düzeltimesi  konusunda ilgilileri uyarmıştım.

Bilindiği üzere Urla’ya devamlı bir akın var. İnsanlar göç ediyor, vasıta sayısı da artıyor. Bu nedenle bir trafik kargaşası yaşanıyor. Merkezin böyle bir kargaşadan kurtulması için yeni bir oto parka ihtiyaç oluyor. Duyduğumuza göre belediyenin arkasındaki eski Pazar yerin bir garajın yapılması planlanıyormuş. Bu çok yanlış bir proje. Eğer merkezin rahatlatılması isteniyorsa bu garaj Jandarma kavşağı civarında yapılmalı ki merkezdeki trafik kargaşası önlensin.

E-posta: hulusisenel@yahoo.com

…………………………………………….

SEVDİĞİM SÖZCÜK: Değerinizi bilmeyen insanlar için boşa mücadele etmeyin. Onları layık oldukları insanlara bırakın.”