Kendi benliğimizin oturmaya başladığı tabuları kuralları, istemeden de olsa alıp ömür döngüsünün içinde uyguladığımız, ayıp olur diye diye o günlerde en iyiyi oynadığımız söylemek isteyip söyleyemediğimiz, yapmak isteyip yapamadığımız ne varsa el aleme mâl ettik. Onlar vardı onların bizim hakkımızdaki düşünceleri çok önemliydi maazallah hakkımızda bir dedikodu çıkarıverirlerse hiç iyi olmazdı. Âdeta elalem kaçmıştı içimize görmesin, duymasın, etrafa anlatmasın diye korkunç bir film kahramanına dönüşmüştü.

El alem yüzünden çok saygılı çok namuslu çok hanımefendi çok beyefendi mi olmuştuk? Belki de öyle olmuşuzdur. Onların korkusundan adam olmuşuzdur hadi buradan bir bonus verelim O kadar da haklarını yemeyelim.

Çünkü bizde kim bilir kimlerin ömür döngülerin de el alem olmuşuzdur. Yaşanması gereken ne varsa kadersel planımızda yaşıyorduk, onlarda rollerini oynayıverdiler.

El şöyle bir dursun alemlere gelelim. Elin dili, gözü kulağı durmaz belli ki görevini yapacak peki O sırada Alem ne yapıyor olacak bu pencereden bakarsak alemlerin benim iyiliğimi istediğini hep hissetmişimdir. O sebepten alemler hep bana dost gelmiştir.

Peki el ile birleşince ne oluyor? Orada biraz akıl yürütürsek alem görünmeyen nicelik el görünen nitelik...

Madde ve mana alemi olarak ayrılıp tekde birleşiyorlar.

Söylenen tek bir cümle var ama anlamları el de farklı alem de farklı...yani (elin) kişinin ağzından dinlemekle Alemin ağzından dinlemek.

Şimdi işine geldiği gibi çeviriyorsun diyenler olabilir?

Alemden gelene çevirmen gerek derim.

Bu el alem başka el alem. Anlamına varırsanız konuşan kişiye ne öfke kalır ne kızgınlık tadını çıkarmaya bakarsınız...

El alem yüzünden gençlik yıllarımızda çokça dertlenmiş olabiliriz onların korkularından aman ayıp olmasın diye susmuş duygusal şiddete maruz kalmış olabiliriz sonuç olarak hepsi geçti. Şimdi ise kimsenin hayatında el alem olmamayı öğrendik.

Kendi içimden özümden dışarıya matriKse çıktığım her an kendime bile el alemimdir. Yaşam döngümüz güzel geçsin...

Sevgi ve umut ile...

 

EL KISMI

Alem der durursun

Dinle de ruh coşsun

Halk konuşur

 Dili susmaz

Senin aklın hiç bunlarda durmaz

Nereye giderlerse gitsinler

Aman

 burada beklemesinler

Hiçbir faydaları yok

Zararları daha çok

Salıver iplerini

Sensizliği bellesinler

Giderken bir yandan

Gelenlere yer versinler

Alem şimdi devrede

 Söz mecliste

Durmaz akıl girer devreye

Dinlemeye doyamazsın

Her sözü alemden al kendine pay çıkar / Nuray ÇETİNGÖZ