Dile kolay, yaklaşık 25 yıldır Kültürpark Kitap Günleri, kitap fuarı dendi mi ilk akla gelen yer olmuştur. Kültürel bir olay olduğu adından da belli olduğu üzere İzmir’de eylemleştirilmiş,  adı çıkmış, yaygınlaştırılmış,  çeyrek asır hizmet vermiş ve almıştır. Sanatın her dalında etkin bir yeri olan içinde sanat merkezleri, açıkhava tiyatro konser alanını barındıran Fuar alanı kitap fuarı etkinliğini bir süredir başka bir alanda yapıyordu.

Pandemi süreci ve sonraki yıllarda Gaziemir’deki fuar alanına taşınan kitap fuarı organizasyonu bu yıl yeniden Kültürpark’ta yapılıyor. 19 Nisan 2024 - 28 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak kitap Fuarı binlerce kitap yayınevi ve yazarla kapılarını İzmir’in Kültürpark’ında kitapseverlere okuyucularına açıyor.

Yüzlerce yazarın söyleşi, kitap imza günleri haricinde tiyatro gösterimlerinin de olacağı festivale İZFEST ve İZKİTAP organizasyonu destek vermekte...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayan fuarın bu yılki ana temasının “çocuk edebiyatı” olması da sevindirici bir unsur olarak sunuluyor.

İzmir halkı kitap fuarının tekrar Kültürpark’ta olması için yıllardır imzalı dilekçelerle bu isteklerini dile getirmişler ve sonunda bu isteklerine kavuşmuş halleriyle de bu sevinçlerini paylaşmışlardır. Devamının gelmesi İzmirliler olarak pek tabi ki dileğimizdir. Eski günlerdeki gibi keyifli mutlu neşeli bir fuar olacağına inanmaktayım.

Kültürpark Kitap Fuarı’nda 3 imza günüyle yer almanın haklı sevincini hissederken 23 Nisan Çocuk Bayramını da içinde yaşayacağımız, çocuklar gibi şen olacağımız bir fuar olması hepimizi çok mutlu edecektir.

İzmir’de çocuk olmuşsanız fuarın tadı mutlaka damağınızda kalmıştır.

Tutun içinizdeki çocuğun elinden, gelin fuara, “nerde o eski günler” demeyin. Çabanızı takdir edip, bir zamanlar şekerle kandırdığınız içinizdeki çocuğa bugün kitap armağan edin, oturun çimlerin üzerine yemyeşil ağaçların altına doğanın oksijenini içinize çekerek biraz park edin... Çocuk da kurduğu hayallerini okusun, bayramını kutlasın bırakın Anın tadını çıkarsın...

Sevgi umut ve neşe ile...

Nuray Çetingöz