Kitap fuarları biz kitapseverler için alanda define bulmuşçasına heyecanla gezdiğimiz aradığımız çoğu içeriği bulduğumuz, yazarlarla tanıştığımız, imzalı kitap almanın tadına vardığımız yerler olmuştur. Kitap fuarlarının gez gez bitmeyen standlarında saatin nasıl geçtiğini bilmeyen meraklı okuyucularından olduğum doğruydu. Kitap sevgisi bende de tüm kitapseverler gibi çok küçük yaşlarda oturmaya başlamıştı. Öyle de devam etti. Kitabı sevmek kitabın ele teması gözle görünürlüğü, kokusu yani fiziksel hali ile bedenime tesiri zaten başlı başına bir eylemdi. Kitap okumak ise, benim için hayal etmenin ötesine geçmekti. Kitapları okurken nasıl yazıldıkları, basılış aşamalarını ve yazarlarının nasıl hissettiklerini merak ederdim.

İşte bu hissetmek kısmı küçük bir kızken beni yazmaya teşvik edenden büyük güçtü. Bu his beni hiç bırakmadı ben de onu...

O hissi giyindiğiniz zaman o halde olursunuz, donanmaya başlamışsınızdır. Ne olması gerekiyorsa imkânlarınız o yöndeki kapılara doğru sizi yöneltir. Hayallerinizin tohumları siz değişip dönüştükçe hedefinize getirir. Tohum meyve olmuştur. Hangi ara deyip şöyle bir gözlerinizi kapatıp açınca gerçekleşiverir. Şimdi O zaman geldi ve kitap yazan oldum, kitabın başlangıç hallerini hissettiğim gibi bire bir yaşadım. Birçok imza günü yaptım.

Hiç bilmediğim fakat bir o kadar yakinen hissettiğim serüvenimin en canlı en özel yeri de kitap fuarıydı. Türkiye’nin tek yazar kooperatifi olan İzmir Yazarlar Kooperatifi İZYAKO’nun yazarlara yaptığı nazik davetine evet diyerek önce Bornova kitap günlerinde.

Şimdi de 4 Kasım 2022’de İzmir Kitap Fuarı İZKİTAP’da, hem de doğum günümde sonrasında 3 Aralık 2022’de TÜYAP İstanbul kitap fuarında yayınevimle birlikte kitaplarımı imzalayacağım.

Sizlerle olmak mutluluk verecek diyerek tüm yazarların nasıl hissettiklerini şimdi daha iyi anlıyorum...

Sevgi ve umut ile...

Nuray Çetingöz