“Milletvekili seçimi tamamlandı ama bakalım Cumhurbaşkanı seçiminin sonucu ne olacak?“

Sevgili okuyucular,

Büyük bir heyecan ve ümitle 13. Cumhurbaşkanımızı ve bizi TBMM’de temsil edecek vekillerimizi seçmek amacıyla 14 Mayıs’ta sandığa koştuk, ama ümitlerimiz suya düştü. Büyük bir seçmen grubu ne yazık ki bilinçsizce verdikleri oyların kime-neye yarayacağının farkında olamadılar.

Bunun sonucunda da Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeterli sayıda oy sayısına ulaşamayan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu için şimdi ikinci bir seçime gideceğiz. Bakalım bu seçimde oy veren seçmenler nasıl bir karar verecek doğrusu çok merak ediliyor..

Bu seçimde yani Milletvekili seçiminde Milliyetçilik ön plana çıkar gibi oldu. MHP Erdoğan’la beraber aynı çizgide olmasından dolayı şikâyet edilirken aksine dikkat çeken bir oy kaybına uğramadı. Gerçek bir Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olan Sinan Oğan da aldığı oylarla Cumhurbaşkanlığı seçiminde önemli bir kilit oldu. Bakalım sonuç ne olacak bekleyip göreceğiz..

Bu seçim batı dünyasında da ilgi topladı. Batı basını-medyası seçimin Erdoğan için kader seçimi olacağına dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çıkacak sonucu dikkatle bekleyen Amerikan basını-medyasında yer alan yorumlara gelin beraberce bir göz atalım;

-  VOA-Voice of America haber sitesinden bana iletilen haberlere göre Washington Post Gazetesi Türkiye’deki seçimleri manşetine taşıyarak, “ Türk seçmenler sandık başına giderken Erdoğan'ın kaderi belirsizliğini koruyor ” başlığını atmış. Erdoğan’ın bu seçimde yenilgiye her zamankinden daha açık olduğu yorumunu yapan gazete, Türkiye’deki kötü ekonomiye ve 6 Şubat depremlerinin bıraktığı sorunlara dikkat çekmiş.”

- New York Times Gazetesi de, seçimin Erdoğan için bir referandum niteliğinde olduğunu belirterek, “Erdoğan'ın zaten zor olan seçim mücadelesi, yarıştaki diğer üç adaydan birinin çekilmesiyle daha da zorlaştı” yorumunda bulundu.

- CNN kanalı ise Türkiye’de oy verme işleminin başlamasını “Türkiye'de Erdoğan'ı yerinden edebilecek, kıyasıya mücadeleye sahne olan seçimlerde sandıklarda oy verme işlemi başladı” başlığıyla duyurdu. Seçim sonucunun Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarına son verebileceğini aktaran CNN, “Erdoğan ekonomik zorluklarla ve 6 Şubat'taki yıkıcı depremle ilgili eleştirilerle karşı karşıya” yorumu yaparken, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “yumuşak huylu” olarak tanımlarken Kılıçdaroğlu’nun ekonomiyi düzeltme ve demokratik kurumları yeniden tesis etme vaatlerinde bulunduğunu ifade etti..

*  *  *

4 NİSAN: SOKAK HAYVANLARINI KORUMA GÜNÜ İDİ..

  “ Ev’de kedi beslemeyen fare besler.”

Sevgili okuyucular,

Geçtiğimiz 4 Nisan Sokak Hayvanlarını Koruma Günü idi. Ama ne yazılı ne de görsel basında bu konuda insanları aydınlatacak hiçbir yayın görmedik. Dünya Sağlık Örgütü her yıl 4 Nisan’ı “ Sokak Hayvanlarını Koruma Günü “ olarak ilan etmiş ve sokak hayvanlarının korunmasıyla konusunda bir takım etkinliklerin yapılmasını önermiştir.  Ve bu etkinliklerde sokak hayvanlarına karşı yapılan aç bırakma, yaralama, öldürme gibi eziyetlerin önlenmesi konusunda insanların din’i ve ahlâki yönden aydınlatılması önerilmiştir.

Ne yazık ki, sokaklarda aç hayvanlar dolaşırken bir lokma yiyeceği, bir tas suyu esirgeyen insanlar var aramızda. Bu vicdansızlar sokak hayvanlarına imkanları dahilinde üstelik Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tavsiyelerine uyarak bu hayvanlara yiyecek ve su veren insanlara da düşmanlık yapmaktalar.

Biliyorsunuz zaman zaman gerek basılı, görüntülü medyada ve gerekse sosyal medyada hayvanlara yönelik vicdanları yaralayan görüntülerin yer aldığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle hayvanlara yapılan eziyet, İslam ahlâkına sığmayan, insanlığa aykırı bir davranış olduğu bilinmemektedir. Ağzı var, dili yok bu yaratıklara Enam Suresi 36. Ayetini hatırlatmada fayda görüyorum; "Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kanatlarıyla uçan bütün kuşlar da ancak sizin gibi birer ümmettir. Ancak hayvanların akılları ve şuurları olmadığı için insanlar gibi bir takım sorumluluklarla yükümlü değildirler. Biz kulları olarak yükümlü olduğumuz mesuliyetlerden birisi ise hayvanları korumak ve onlara karşı merhamet göstermektir.”

Lütfen sokak hayvanlarını koruyalım, hayvanlara eziyet edenleri, aç bırakanları ve hayvanlara yardımcı olanlara karşı çıkanları yetkili makamlara özellikle sorumlu olan belediyelere ve polise şikâyet edelim.

SEVDİĞİM SÖZCÜK:  “Sermayesi cehalet ve yalan olan bir siyaset, geri kalmaktan utanmaz.”