Olanı olduğu gibi kabullenmek

Orada mümkünü yaşamak varken mükemmeli beklemek mümkün olanı kaçırmaktır.

O anda yaşananın zaten mükemmel olduğunun farkında olmak

Bu anın bir dönem çok ihtiyaç duyup istenilen bir istek olduğunu anlamak gerek

Yani istenmiş ve unutulmuş bir dilektir. Şimdi, o zaman çok istenilen şey oluverdiğinde nerden çıktın sen diyemezsin çünkü o vaktin dileği şimdi olmaya gelmiştir. Durum olay ve sen bütüne şimdi uygunsundur. Hazırsındır. Beğenmek beğenmemek kabul etmek etmemek kişinin paşa gönlüne kalır .Ders öğrenene kadar devam ediyorsa öğrenmek yeterli gelmemişse bu konu şiddetli bir bilinçlenme gerektirir.

Yani her istediğin oluyorsa zamanı gelince yaptıklarıyla kendilerini tanıtıyor

Hatırla beni diyor.

Neden?

Çünkü umutsuzluğunla kendin seçtin.

Benim istediğim zaman dediğin An

Hazır olduğun zaman

Ben nerden bileyim ki?

 Hissetmek gerek demiştik uğruna devam etmek...

Korkmak vazgeçmek her şey tezatı ile varsa bunu da yaşayıp öğrenmek gerekmiş. Umutsuzluğunun korkudan kaynaklandığını ve egonun kulağına fısıldadığını söylesem belki şaşırabilirsin.

Gerçek duygusu uğruna hissettiğindir. Öfkeliysen gereğini düşünüp seçim yapman lazım

Ne seçimi?

 öğrenilmiş çaresizliğe dur demek bir seçimdir...

Öncelikle seçimi kendimizde yapmamız gerekiyor biz Umutlu olmakla umutsuz olmanın ne demek olduğunu idrak edersek her ne yola çıkılırsa çıkılsın seçtiğimize de hissettiğimizin yolunda gidiyoruz O yöne çekiştiriliyoruz, tercih etmiş oluyoruz.

         VE bu yüzdendir ki Atatürk umutluydu Atatürkçülük de umut demektir. Atatürk bilincini tam anlamıyla yüklenmemiz gerekiyor. Atatürk ve Atatürkçülük ve Türklük de umutsuzluk olmaz... Bilinçle hisseden bir yürekte vazgeçmek yoktur. Bu her şey ve her olay için geçerlidir. Elimizden gelenin en iyisini yapıp üstümüze düşen görevi yapacağız.

Sahip olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Çünkü kan yaşam enerjimizdir. Bu yüzden içimizdeki güce kudrete güvenip bilicin umudun sevgi ile titreşmesine izin vereceğiz. Bir kurtarıcıya ihtiyaç duymamak kendimizdeki kudretin farkında olmak cesarettir. Türkiye ışığına umutla sahip çıkıyor Atatürk’ü Anma ve gençlik ve spor bayramı derken

Beni An umutla yaşam enerjini gençliğini yeni nesile aktar diyor. Sen hissedersen umut titreşir bilinç zaten bunu gerektirir.

Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun 

Sevgi ve umutla...

Nuray Çetingöz