Bütün dünyayı kasıp kavuran, ölümlere neden olan ölümcül virüsler değişik evrelere uğrayıp tehlikeli bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Son zamanlarda viral solunum yolu hastalıkları, enfeksiyonlarda artışlar çok fazla seyrediyor, kısacası virüsler dansöz gibi kıvırmaya değişik şekillere girerek tehlikeli hallerde halen tehlikeli olmaya devam ediyorlar. Bildiğiniz gibi DSÖ İngilizcede uğursuz anlamına gelen Omicron için 57 ülkede var diye Reuters haber ajansına açıklama yapmış ve yayılan yeni versiyonlara dikkat çekmişti.

Ülkemizde son aylarda özellikle çocuklarda görülen Beta varyantı denen bir salgın söz konusu, acil ve yoğun bakımlardaki vaka sayıları ise fazla. İnfluenza (grip) ve RSV üçlü solunum yolu hastalığı çok yoğun görülüyor, çocuklarda ise Beta denen hastalığın daha yoğun olduğu belirtiliyor.

Havaların soğumasıyla başlayan hastalıklarda mikropların bir birine benzer belirtiler göstermesi nedeniyle artık, İnfluenza A-İnfluenza B-Covid 19 ve RSV ayni anda bakılacak. Sağlık Bakanı Koca konuyla ilgili yaptığı açıklamasında,”Corona virüsü ile İnfluenza birbirine karıştı” diyerek artık yukarıda belirttiğim testlere ayni anda bakılacağını açıkladı. Mültipleks PCR testleri yapılmaya devam edilecek.

İngiltere ve Galler bölgesinde Streptokok, İngilizcede Strep A olarak bilinen ölümcül hastalığın daha çok 5-6 yaşlardaki çocuklarda görüldüğü ölümlere sebep olduğu açıklandı, yüksek ateş, kas ağrısı ile bir hafta süren belirtileri yorgunluk hali, kulak enfeksiyonu, ciltte kızarıklıklar ve dilde beyaz pamukçuklar meydana geldiği belirtiliyor.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi çocuk sağlığı ana bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Etem Pişkin’in açıklamalarında ise hastanelerde yatılı çocuk hastaların arttığını ve yoğun bakımlarda artış olduğunu belirterek,”İnfluenza ve Rinovirüs” vakalarında ve viral enfeksiyonlarda artış var” diyerek toplumu uyaran bilimsel bir açıklama yaptı.

Dünya üzerindeki salgınlar bitmiyor biri bitmeden başka bir salgın haberi duyuyoruz yeni bir haber DSÖ geldi varyantın değişik şekillerdeki salgınına dikkat çekildi yine İngiltere de açıklama yapıp yeni varyantın hızla yayıldığını virüsün aşıya karşı dirençli olduğunu, salgın nedeniyle vakalardaki çokluğu ve çocuklarda ölümlerin daha çok olduğunu duyurdu.

Çin’de ise Corona’nın yeniden tırmanışa geçtiği, toplumdaki olaylarla yasakların protestoları sürüyor ama oradaki sıkı tedbirlerin olması şart dünyanın başına bela olan Corona bildiğiniz gibi ilk defa oradan çıktı. 

Corona bitti, maskeler çıktı her şey serbest oldu derken şimdi yeni bir açıklama Omicron varyantının çok değişikler göstererek değişik şekillerde yayılmasını ve ölümcül niteliğini kaybetmediğini ve hala tehlikeli olduğunun açıklaması geldi özellikle İngiltere Almanya ve Portekiz’de görülen vakaların fazla olduğu ve en son İngiltere’de çok yaygın halde olduğu, ölümler yaşandığı belirtiliyor.

Viruses tıp dergisindeki açıklamalara göre Grimmso virüsü olarak da bilinen Beta Corona virüsünün halen hızla yayılarak tehlike yarattığı belirtiliyor bunun hayvanlardan insanlara çok kolay bulaştığı, çok hızlı bir şekilde yayıldığı belirtiliyor, virüsün bir çok ölümcül alt varyantları olduğuna da dikkat çekiliyor.

Corona nedeniyle uygulanan tedbirler gevşetildi ama daha henüz onun tehlikesi de bitmiş değil Çin’de hala yeni varyantlarıyla tehlike saçmaya devam ediyor, dünyada bir de Hepatit salgınları var eh kenelerle bulaşan kırım Kongo kanamalı ateş salgını tehlikesi zaten her yaz baş derdi gibi hep var, maymun çiçeği ve son olarak BA.5 yaz varyantı ve daha birçok değişik ölümcül salgınlar var, şimdilerde ise bu 3 lü varyantın arttığı belirtiliyor.

Kısacası ölümcül bütün virüsler karıştı, insanlık için tehlike saçmaya devam ediyor bilim bile bu işe şaştı kaldı kısacası bireysel tedbirlerin titizlikle alınması şart zira ne olacağı belli değil. 

Emperyalistler sadece saldırıp işgal etmiyorlar böylesi virüslerle de aşı kapitalizmi uyguluyorlar denilebilir silah satışlarıyla dünyayı kargaşalara boğmak yetmiyor bir de laboratuvar ürünü bir çok mikroplarla ve aşılarla da ülkeleri işgal etmek amaçları söz konusu denebilir emperyalizm her zaman kendilerine göre yeni şekilleri ve usulleri buluyor ve dünyaya her türlü kök söktürüyorlar denilebilir….

Milletin sıkıntıları zaten saymakla bitmezken bir de virüslerle boğuşmak durumunda kalınıyor…