Yaklaşan yerel seçimler nedeni ile siyasette de dalgalanmalar hız kazandı.

Belediye Başkanlığı için adaylar dosyalarını birer birer kendi partilerine teslim etmeye başladılar, bir de görüldü ki Bu ne? Adaylar bereketli topraklardan adeta fışkırırcasına çok fazla.

Daha da Belediyeye başkan olma adaylarının çıkıp son güne kadar dosyalarını partilerine teslim etmesi bekleniyor,

”Sen Neymişsin be Urla” dedirten bir durum bu, yoksa bölgedeki çiftçilerimiz bu yıl topraklarına bu ürünümü (Belediye başkan adayı) diktiler de haberimiz mi yok, Urla’daki geniş ve bereketli topraklardan adaylar adeta hızla fışkırmaya devam ediyor…

Muhtarlıklar için de adayların çok fazla olduğunu görüyoruz anlaşılan bu seçimlerde baya iddialı bir yarış görülecek gibi bir vaziyet var. Adaylar çok fazla…

“Nerede çokluk orada zorluk(!) bir durum olmasın da… Bu kadar kalabalık adaylar nedeniyle karmaşalar da yaşanmasın anlamında temennimiz o yöndedir, iyi ve güzel bir maraton olarak finalde ipi kim göğüsler, artık bekleyip göreceğiz.

Muhalefet partisinin bu kadar fazla aday çıkarmasına karşılık iktidar partisi henüz sessizliğini koruyor, adayları ile ilgili net bir açıklama ya da bilgi yok gibi görünüyor.

Ne diyelim, Urla için hayırlısı ne ise o olsun!   

Yeni İller Geliyor

Hepinizin malumu ülkemizde 81 ilimiz var ama yeni yapılan çalışmalar neticesinde birçok ilçelerimiz artık il olacaklar ve valilik bazında yönetilecekler.

Genişleyen nüfusu ve her şeyi ile il olmaya aday olan ilçelerimiz hangileri olacak nerelerdeki ilçelerde isimleri neler olacak bu çalışmalar daha henüz netleşmemekle beraber bazılarının hangileri olacağı konuşulmaya başlandı bile tabi bunun yapılacak devam etmekte olan çalışmaları var ve TBMM de komisyonlarda yapılan görüşmeleri halen devam ediyor yapılacak çalışmaların bitmesinden sonra yasa teklifi olarak sunulacak, kabul edilmesi ile o ilçeler artık İl olarak yönetilecekler.

Şimdilerde tam net olmamakla birlikte İl olacağı düşünülen ilçelerimize bakacak olursak bunlar şöyle; Alanya, Tarsus, İnegöl, Çorlu, Manavgat, Ünye, Edremit, Fethiye, Midyat, Yüksekova, Erciş isimleri konuşuluyor,

Şimdilik bu ilçelerimizin İl olacağı konuşuluyor ancak yapılacak olan çalışmalarla bu sayılar artabilirde, eksilebilirde.

Kısacası artık ülkemizde 81 İlimiz var demeyeceğiz, netleşirse 93 ilimiz var diyeceğiz.

Şimdiden alışmaya başlarsanız iyi olur bence…