Okumak, bilgi edinmek, kültürel altyapının olmazsa olmazları arasındadır. Ancak millet olarak pek de okumaya meraklı bir millet değiliz maalesef. Kitap kurdu olarak tanımlanan insanlar da var tabiî ki bilgi küpü denen türden okuyan ya çok okuyor, ya da dünya umurunda olmazcasına kitap, gazete vs.den bir haber yaşayanlar da çok fazla.

Urla kütüphanemizde Şehmuz Ekin ve ekibinin önderliğinde çok geniş kapsamlı hizmetleri ile bu anlamda adeta okumaya, bilgi edindirmeye teşvik eden bir sürü etkinlikler yaparak cezp ediyor.

Urla kütüphanesinin çocuklara dönük bir sürü bilgilendirici ve eğitici toplantıları var bu anlamda yaz tatili nedeniyle çok fazla okul öğrencisi miniklerimiz buradalar ve bütün bu etkinliklerin daimi müdavimi durumundalar. Yeni nesil çocuklarımız maşallah hepsi de zehir gibi akıllı ve teknolojinin de birer ustası konumundalar. Geçtiğimiz günlerde gittiğim kütüphanede böyle bir durumu yakından görerek hem hayret hem de büyük bir mutlulukla izledim. İçlerinden bir tanesi 7 yaşındaki Efe Can Çınar’ı da hem severek dinledim hem takdir ettim ve yetişen yeni nesil tabir ettiğimiz bu küçüklerimizin ne derecede bilgiyle ilgili olduklarını görünce inanın çok rahatladım. Tabii ki önce bu akıllı minikleri yetiştiren ailelerine ve bu kütüphanede de onlar için çok güzel çalışmalara, aktivitelere de ev sahipliği yapan Urla’daki kütüphanemizin tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum.

Teknoloji üstadı ve bilgi küpü bütün miniklerimizi de Efe Can Çınar’ın şahsında çok güzel ve hayırlı istikballerinin ve aydınlık yarınlarının olmasını da yürekten diliyorum. Çünkü onlar bu günün küçükleri ama yarının büyükleri olarak toplum yapımızın içinde yerlerini alacaklardır.

Hepsini sevgiyle kucaklıyor ve öpüyorum.