Evlerde mis gibi tarhana kokuları geliyor. Mis gibi Anadolu kokar tarhana çorbası. İçen herkese kaşık kaşık lezzet ve sağlık sunar. Eğer ki ocakta kaynayan bir tarhana çorbası varsa o evdekilerin sırtı yere gelmez âdeta. Hastayı kaldırır, iyiyi güçlendirir ve daha neler neler…

Şeker Hastalığına Faydalıdır;

Şeker hastalığından mustarip insanlar için ideal bir seçimdir. Vücuttaki fazla tuzun atılmasına yardımcı olur, insülin seviyesinin dengelenmesini sağlar.

Hastalıklardan Korur;

Yoğurt, sarımsak, maya, domates, çeşitli baharatlar gibi vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan malzemelerden hazırlandığı için oldukça besleyici bir çorbadır. Bu özelliği sayesinde özellikle kış döneminde içildiğinde soğuk algınlığı gibi birçok hastalığın yaşanma riskini en aza indirir.

Sindirimi Rahatlatır;

Tarhananın yapımında kullanılan yoğurt ve çeşitli bitkiler, sindirimin kolay bir şekilde yapılmasına büyük ölçüde katkıda bulunur. Metabolizma yavaşlığından şikâyet eden insanların düzenli olarak tarhana tüketmesi öneriler arasında yer alır.

Tansiyonu düşürür

Yüksek tansiyon probleminden şikâyet ediyorsanız düzenli olarak tarhana tüketmenizde fayda olacaktır. Tarhana çorbası, yüksek tansiyonun dengeleyerek kalp hastalıklarını ve kötü kolesterol risklerini azaltmaya yardımcı olur.

Kemikleri Güçlendirir;

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde özellikle gelişim çağındaki çocuklar için oldukça faydalıdır. Kemik gelişimine katkı sağlayarak daha sağlıklı bir iskelet yapısını hediye eder.

Yorgunluğu Alır;

Yorucu bir gün sonrasında genelde yorgunluk çayı ya da kahve içmeyi düşünürüz; ancak bir alternatif daha var. Tarhana, içeriğinde bol miktarda karbonhidrat bulundurur. Bu özelliği sayesinde yorgunluk, halsizlik gibi sorunları iyileştirir. Hastalık gibi durumlarda tarhana çorbasını ilk seçenek olarak kullanmak iyi bir tercih olacaktır.

Cildi ve Saçları Güzelleştirir;

Tarhana, içerisindeki malzemeler ile zengin besin değerlerine sahiptir. Bu besin değerleri sayesinde cilt yaşlanması, saç dökülmesi gibi problemlerin önüne geçerek uzun yıllar genç görünmenin anahtarını verir.

Bebeklerin İhtiyacını Karşılar;

Bebeklerin her daim özenle beslenmesi gerekir. Bebeklerin bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi, beden ve zihinlerinin sağlıklı olması için anne sütünden sonra en ideal besin tarhana çorbası olabilir. Özellikle su yerine süt ile yapılan çeşidi ile tarhana çorbası, ölçülü bir şekilde tüketildiğinde oldukça faydalıdır.

Canan Karatay’ın dediği gibi “tarhana yiyin sağlıklı kalın”