Doğada kendiliğinden yetişen ancak birçok hastalığa şifa olan turp otu, zengin besin değerleri sayesinde vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılayarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Turp otu, genellikle salata olarak tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi vererek zayıflamak isteyenlerin daha kolay kilo vermesine yardımcı olmaktadır.

Turp otu tam anlamı ile bir karaciğer dostudur. Karaciğere oldukça iyi gelen turp otu tüketildiği takdirde karaciğerin daha iyi çalışmasını sağlar. Karaciğeri onarır ve güçlendirir. Ayrıca enzimlerin daha iyi salgılanmasını sağlar. Varsa eğer karaciğerde yer alan şişkinliği de turp otu giderir.

Turp otu karaciğere iyi geldiği gibi böbreklere de iyi gelmektedir. Turp otu belirli bir düzen içerisinde tüketilmesi durumunda böbrek rahatsızlıklarını ortadan kalktığı gözlemlenmiştir. Ayrıca böbreklerde oluşan taşları da turp otu sayesinde yok edebilirsiniz. Böbrek de oluşan iltihap için de bitkisel olarak iyi bir alternatif çözüm için turp otu tüketilmektedir.

Astım ve nefes darlığı için de turp otu tüketilmesi son derecede önemlidir. Turp otu astımın neden olduğu nefes darlığına son derecede iyi gelmekle birlikte astımın tüm belirtilerini de ortadan kaldırmaktadır. Bundan dolayı astım hastaları için turp otu tüketilmesi son derecede önem teşkil eder. Aynı zamanda astımın neden olduğu balgamlı öksürük de turp otu ile birlikte tedavi edilmektedir. Turp otu iyi bir balgam sökücüdür. Turp otu iyi bir idrar söktürücüdür. İdrar yollarında meydana gelen iltihaplanma ve diğer metabolizmal hastalıklar turp otu sayesinde giderilmektedir. Turp otu bu anlamda iyi bir bitkisel tedavi seçeneğidir.

Turp otu bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda yemeklerde ve ara öğünlerde yine turp otu kullanılır. Turp otu salatası en çok tüketilen salatalar arasında yer almaktadır. Turp otu salatası ile birlikte zayıflamak isteyen kişiler fazla kilolarından arınmaktadır. Bazı ilaçların yapımında da turp otu bitkisinden faydalanılmaktadır. Turp otu tam anlamı ile bir şifa kaynağıdır… Haşladıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve afiyetle yiyin…