12 Mayıs Anneler Günü. Bütün evlâtların annelerine çiçeğini, hediyesini alarak koştuğu, kimilerinin ise arkasından dualar ederek mezarlarına ziyaretler yaptığı gündür.

Anne bir insani dünyada “karşılıksız seven” tek kişidir ve yine söylemek gerekirse evlâtlarına devamlı karşılık beklemeden faizsiz beklentisiz paralar vererek yardım eden tek (banka) kişidir ve ondan başkası bu fedakârlıklarda bu kadar detaylı ve ayrıntılı bulunamaz. Kkız çocuklarının nasıl ilk aşkı ve erkeği babaları ise erkek çocuklarının da ilk aşkı ve tanıdığı kadındır anneleri.

Çok bilinen bir söz vardır bilir misiniz bilmem, “Annelikten-Öğretmenlikten ve gazetecilikten asla emekli olunmaz” diye gerçekten de dikkat ederseniz hayat boyu omuzlarına yüklenen o kutsal görevi hiç aksatmadan ve hayatlarının sonuna kadar da aynıdır, devam ederler… 

Annelik de hayata getirdiği ilk günden itibaren yavrularına kol kanat gererek sevgi ve şefkatle büyütür eğitir adam eder ama yine de görevleri hiç bitmez ve hayatının sonuna kadar da kendisini evlâtlarına adayarak ömür geçirir.

Bütün annelerimizin “Anneler Günü” kutlu olsun annesi vefat etmişlerin de O’nlara ettikleri duaları kabul olsun.

Tüm annelere ve onların kıymetli evlatlarına selamlarımızla.