Yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi ile melisa çayı, uyku problemi yaşayan kişiler için deyim yerindeyse bir velinimet! Uyku saatinizden 15 dakika önce içeceğiniz melisa çayı uykuya geçişinizi kolaylaştırarak size huzurlu bir uyku vadediyor.

Benim için mevsim değişikliğinden olsa gerek bu sıralar uykusuzluk problemimden dolayı her gece yatmadan tüketiyorum. Ağabey’imin bahçesinde olduğundan dolayı yengem sağ olsun her akşam yapıyor ve afiyetle içiyorum. Çok rahatlattığını gevşettiğini ve uyku getirdiğini söyleyebilirim.

Uykusuzluğun haricinde mide ağrısına ve hazımsızlığa da iyi geliyor, yediğiniz yağlı yemekler ya da yemeğin ölçüsünü kaçırdığınız zamanlarda hazımsızlık sorunuyla karşılaşabilirsiniz ve bu da yaşam kalitenizi çoğu zaman kötü etkiler. Çözümü yine melisa çayından geçiyor.

Herkes için korkulu rüya olan uçuk, ağız çevresinde ve ağız içi kısımlarda görülen ve en az 10 gün boyunca geçmeyen bulaşıcı bir virüs. Bu virüsten tamamen kurtulmanın bir yolu olmasa da yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde melisa çayının bu virüsle mücadele ettiği ve iyileşmeyi hızlandırdığı tespit edilmiş.

Günlük yaşantınız içerisinde neyi nereye koyduğunuzu, ezbere bildiğiniz telefon numaralarını hatırlamakta güçlük yaşıyor ya da olası bir beceri kaybı gibi unutkanlık durumlarınız çoğalıyor ise bunu ciddiye almanızda fayda var. Alanında uzman bir doktora tabi ki gitmelisiniz ama melisa çayının da unutkanlık ve buna neden olan semptomlar üzerindeki tedavi edici etkisini unutmamak gerek.

Melisa çayının belki de ilk keşfedilen özelliği sakinleştirici etkisi diyebiliriz. Neredeyse Orta Çağ’dan bu yana melisa çayının sakinleştirici etkisinden faydalanan insanoğlu lezzeti, mis gibi kokusuyla doğal yoldan stresle başa çıkabildiği için oldukça şanslı.

***

Urla İskele’de Üretici Kadınların çalıştırdığı mekâna hiç gittiniz mi? Ben neredeyse her gün oradayım, yaptıkları börekler, poğaçalar, kek ve kurabiyelerin tadına doyum olmuyor, sayelerinde kilo alacağım.

Özellikle hafta sonları gözleme yemeden oradan ayrılmayın, kıymalı, karışık, patatesli, ıspanaklı, kaşarlı gözlemelerin tadına doyum olmuyor. Elmalı kurabiye ve atomu mutlaka yemelisiniz. Hepsini çok seviyor ve emeklerine sağlık diyorum. Gülen yüzünüz hiç solmasın. Mutlaka uğrayın siz de müdavimi olacaksınız.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde tüm kadınlarımızın bu özel günlerini kutluyor, varlık mücadelesinde ön saflarda yer alan yürekli kadınlarımıza hayatın her alanında ortaya koydukları emeklerinden ve fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

SAĞLIKLA KALIN